ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή γνωστός παίκτης reality για ομαδικούς βιασμούς στη Ρόδο

Στη φυλακή γνωστός παίκτης reality για ομαδικούς βιασμούς στη Ρόδο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε τη Δευτέρα (02/07/2018) μετά την απολογία του ο 24χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε δύο ομαδικούς βιασμούς που έγιναν στη Ρόδο, με θύματα δύο Σουηδέζες.

Ο Σουηδός σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρόδου «Ροδιακή» ισχυρίζεται ότι είναι γνωστός στη χώρα του για τη συμμετοχή του σε παιχνίδι reality της Σουηδικής τηλεόρασης.

Κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και κατά συναυτουργία, κατηγορία την οποία και αρνήθηκε απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος Σουηδός είπε πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρίσκεται στο νησί μας για διακοπές, ενώ έχει έρθει και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Αναφερόμενος στην καταγγελία που ένκανε 19χρονη από τη Σουηδία, δήλωσε ότι συναντήθηκαν στις 19 Ιουνίου 2018 σε μπαρ της περιοχής στην Ψαροπούλα, όπου και διασκέδαζαν. Μάλιστα η κοπέλα ήταν μαζί με φίλες της και τρεις άνδρες, ενώ η κατάστασή της έδειχνε να είναι καλή, αφού χόρευε και κινούνταν με άνεση.

Ο 24χρονος επικαλούμενος και τα όσα έχουν καταγραφεί στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος, είπε πως η κοπέλα φορούσε κόκκινη μπλούζα και μαύρη έως το γόνατο φούστα και πως λίγη ώρα αργότερα έφυγαν μαζί πιασμένοι χέρι - χέρι, ενώ εκείνη συνομίλησε για λίγα λεπτά και με τις φίλες της, προτού βγουν από το κατάστημα.

Ο κατηγορούμενος είπε πως το δωμάτιο όπου διαμένει είναι μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από το κατάστημα όπου διασκέδαζαν και πήγαν εκεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μέσα βρήκαν τον συγκάτοικό του με κοπέλα, οι οποίοι και έφυγαν μόλις τους είδαν. Ο αλλοδαπός επεσήμανε στην ανακρίτρια πως η 19χρονη ήταν αυτή που άρχισε να τον φιλάει και να τον αγκαλιάζει και πως τελικά έκαναν έρωτα με τη θέλησή της στην κρεβατοκάμαρά του.

Στη συνέχεια η 19χρονη έβαλε τα ρούχα της και δεν την ξαναείδε, ενώ εκείνος επέστρεψε στο μπαρ. Ο κατηγορούμενος τόνισε πως στην κατάθεσή της η κοπέλα πέφτει σε αντιφάσεις, αφού αναφέρει ότι φορούσε σορτσάκι και μπλούζα και πως ο άνδρας ο οποίος την ακολούθησε βγαίνοντας από το κατάστημα μιλούσε αγγλικά, ενώ εκείνοι μεταξύ τους μιλούσαν Σουηδικά.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο περιστατικό που τον βαραίνει, τον βιασμό δηλαδή της 18χρονης επίσης από τη Σουηδία, ο 24χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και είπε πως και με αυτή την κοπέλα έκαναν έρωτα με τη θέλησή της στο δωμάτιό του, παίρνοντας μάλιστα και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο στέλνοντάς τον στη φυλακή.

Τι υποστηρίζουν τα θύματα

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελίες που έκαναν οι δύο Σουηδέζες ηλικίας 19 και 18 ετών αντίστοιχα, στην αστυνομία.

Η πρώτη κατήγγειλε ότι στις 19 Ιουνίου ο φερόμενος ως δράστης, την προσέγγισε και της πρότεινε να κάνουν έρωτα στην παραλία της Ψαροπούλας. Η ίδια ισχυρίζεται ότι αντιστάθηκε αλλά ωστόσο ο 24χρονος έφερε και άλλους φίλους του στην παρέα, με αποτέλεσμα να την βιάσουν από κοινού.

Η τουρίστρια κατήγγειλε το γεγονός την επόμενη μέρα.

Αντίστοιχα, άλλη τουρίστρια, 18 ετών, αναγνώρισε επίσης τον 24χρονο ως τον βιαστή της μαζί με άλλα άτομα, τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 την είχαν βιάσει στην ίδια παραλία στην περιοχή της Ψαροπούλας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικές αρχές έφθασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης στις 27 Ιουνίου, μετά από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών που συγκέντρωσαν.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Αλλάζει το σκηνικό σε λίγες ώρες - Έρχεται θερμή εισβολή