ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Πανελλήνιο πένθος! Τουλάχιστον 76 οι νεκροί - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Φωτιά Αττική: Πανελλήνιο πένθος! Τουλάχιστον 76 οι νεκροί - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Φωτιά Μάτι | Φωτιά ΤΩΡΑ| ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγαλώνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων – Ψάχνουν πόρτα πόρτα τα σπίτια οι πυροσβέστες – Θρίλερ με τους αγνοούμενους και φόβοι ότι η λίστα των νεκρών θα μεγαλώσει – Συγκλονίζουν οι ανθρώπινες ιστορίες πίσω από την τραγωδία

Πόνο, θλίψη και καταστροφή αφήνουν πίσω τους οι φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν την Αττική από το μεσημέρι της Δευτέρας (23/07).

Η λίστα των θυμάτων συνεχώς μεγαλώνει ενώ οι πληροφορίες για δεκάδες αγνοούμενους που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από τη στιγμή που η πύρινη λαίλαπα «εξαφάνισε» το Μάτι, μοιάζουν με γροθιά στο στομάχι.

Μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος 76 ανθρώπων σε Μάτι, Ραφήνα και Νέο Βουτζά.

Επιπλέον, 164 ενήλικες και 23 παιδιά νοσηλεύθηκαν με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία της Αθήνας. Όμως, η ανησυχία που εξελίσσεται σε τρόμο, αφορά τον αριθμό των αγνοουμένων.

Ο δήμαρχος Ραφήνας κ. Μπουρνούς, ο οποίος έχει προβλέψει ότι δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 100, ανέφερε ότι οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες. Εξέφρασε μάλιστα τους φόβους του ότι στα σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς μπορεί να υπάρχουν θύματα.

Έρευνες πόρτα – πόρτα…

Το βράδυ της Τρίτης, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εντοπίστηκε απανθρακωμένο στο σπίτι του στο Μάτι από τους πυροσβέστες που ψάχνουν για νεκρούς και αγνοούμενους με τον αριθμό να φτάνει τους 76.

Μετά και την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Σε αυτή τη φάση, οι πυροσβέστες ερευνούν τα καμένα σπίτια πόρτα – πόρτα, κάτι που σημαίνει ότι πιθανότατα θα εντοπίσουν και άλλους σορούς. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι υπάρχουν κλήσεις στην Πυροσβεστική για αγνοούμενους, που οι δικοί τους άνθρωποι αναζητούν αγωνιωδώς.

Ο φόβος για περισσότερα θύματα είναι υπαρκτός, καθώς υπάρχουν σπίτια που δεν έχουν ερευνηθεί ακόμη: από τα περίπου 1.500 με 2.000, δεν είχαν ερευνηθεί περισσότερα από 500.

Οσοι ενδιαφέρονται να ψάξουν για τους δικούς τους ανθρώπους, καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν με την Πυροσβεστική ή με το ΕΚΑΒ, που έχουν τις τελικές λίστες με τους τραυματισμένους που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία. Οι λίστες αναφέρουν πού νοσηλεύεται κάθε τραυματίας, ενώ η επιλογή του νοσοκομείου που νοσηλεύονται γίνεται ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Όσοι αναζητούν τους δικούς φίλους και συγγενείς των οποίων έχασαν τα ίχνη μετά την τραγική πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν τη δυνατότητα να ανεβάσουν τα στοιχεία τους και τις φωτογραφίες τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://missingpeople.audax.gr/ που τέθηκε σε ισχύ το μεσημέρι της Τρίτης (24/7). Σημειώνεται ότι πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ήδη στον συγκεκριμένο ιστότοπο, έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες αρκετών αγνοουμένων, από τις πληγείσες περιοχές, κάθε ηλικίας και φύλου.

agnooumenoi1

Το Newsbomb.gr σας δίνει όλες τις φωτογραφίες και τα στοιχεία. Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε για αυτά τα πρόσωπα να επικοινωνεί άμεσα με την Πυροσβεστική στο 199 και με την Αστυνομία στο 100.

Διαβάστε περισσότερα για το θρίλερ με τους αγνοούμενους ΕΔΩ

Πώς αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Ενώ τα ξημερώματα της Τρίτης (24/07) αυτό που είχε γίνει γνωστό ήταν ότι οι νεκροί ήταν 24, μετά τις 08:00 το πρωί σαν κεραυνός έσκασε η είδηση πως τουλάχιστον άλλοι 26 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στην περιοχή Αργυρά Ακτή στο Μάτι.

Την είδηση αποκάλυψε πρώτο το Newsbomb.gr, δίνοντας μάλιστα εικόνα από το σημείο της τραγωδίας… το οικόπεδο που βρέθηκαν σχεδόν αγκαλιασμένοι 26 άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν. Ανάμεσα στα θύματα συμπεριλαμβάνονταν και αρκετά παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις αγκαλιές των γονιών τους.

Δείτε το βίντεο:

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr από την οδό Περικλέους είναι συγκλονιστικές.

Η ευρύτερη περιοχή στο Μάτι έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές, με τις εικόνες από τα καμένα σπίτια και τ' αυτοκίνητα να είναι αποκαρδιωτικές.

Το μεσημέρι της Τρίτης εντοπίστηκαν δέκα ακόμη άτομα απανθρακωμένα στο Μάτι Νέας Μάκρης.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα μέσα σε σπίτι, τέσσερα ακόμη σε καμένο αυτοκίνητο και δύο νεκροί βρέθηκαν σε πλαγιά λόφου.

Δυστυχώς, μεταξύ των θυμάτων, υπήρχαν και πάλι παιδιά.

Σταδιακά ο αριθμός μεγάλωνε, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανακοινώνει το βράδυ της Τρίτης ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται στους 74. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, 164 είναι οι ενήλικες τραυματίες και 23 τα τραυματισμένα παιδιά.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα δύο ακόμα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά μέσα σε καμένο σπίτι στο Μάτι, μετέδωσε λίγο μετά τις 20:00 ο ΣΚΑΪ, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 76.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένο ζευγάρι. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν νεκρά από άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Την ίδια στιγμής εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για πολλούς αγνοούμενους.

Νωρίτερα, εντοπίστηκαν δέκα ακόμη άτομα απανθρακωμένα στο Μάτι Νέας Μάκρης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα μέσα σε σπίτι, τέσσερα ακόμη σε καμένο αυτοκίνητο και δύο νεκροί βρέθηκαν σε πλαγιά λόφου.

Δυστυχώς, μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν και παιδιά.

Το εφιαλτικό σκηνικό παραπέμπει στην καταστροφή της Ηλείας το 2007, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο.

Δείτε ΕΔΩ τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πληγέντες

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Επίσης, έπειτα από την κήρυξη, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια από την 24η Ιουλίου έως και την 26η Ιουλίου 2018, καθώς και την αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς και οι φίλοι των αγνοουμένων που έχουν να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους από το απόγευμα της Δευτέρας (23/07).

Ήταν εκείνες οι στιγμές που οι φλόγες είχαν κυκλώσει την ανατολική Αττική και έφταναν μέχρι τις παραλίες στη Ραφήνα και το Μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από το Μάτι, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr και του Κώστα Τσιτούνα, ανασύρονται συνεχώς νεκροί ενώ οι αγνοούμενοι αυξάνονται συνεχώς.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και από το Μπλε Λιμανάκι, στο Μάτι - Δείτε το βίντεο:

Απόγνωση κι απογοήτευση και για τους κατοίκους στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου η καταστροφική μανία της φωτιάς άφησε πίσω της στάχτη κι αποκαΐδια.

Δείτε το βίντεο:

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει και η περιοχή του Νέου Βουτζά, όπου έγιναν «στάχτη» δεκάδες σπίτια και πολλά αυτοκίνητα. Δείτε το βίντεο:

Ίδια εικόνα και στον Άγιο Νικόλαο Ραφήνας, όπου η φωτιά κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις γης - Δείτε το βίντεο:

Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες

Ήρωας γιατρός έσωσε από τις φλόγες παιδί, γυναίκα και βρέφος. Γυναίκα είδε ένα κορίτσι να καίγεται και να πέφτει από τον γκρεμό. Άνδρας έβλεπε παντού μπροστά του καμένα πτώματα. Οι ιστορίες και οι μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φλόγες τους προκαλούν ανατριχίλα.

Δείτε ΕΔΩ πού υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενεργά πύρινα μέτωπα

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Η σοκαριστική στιγμή που αντικρίζουν τους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους στο Κόκκινο Λιμανάκι

Φωτιά Μάτι: Συγκλονίζει ο διασώστης που εντόπισε τους 26 νεκρούς (vid)