ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα - Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Στους 76 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Φωτιά τώρα - Δεν έχει τέλος η τραγωδία: Στους 76 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική

Φωτιά Μάτι | Φωτιά ΤΩΡΑ: Εθνική τραγωδία - 74 σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής οινεκροί από τις φονικές πυρκαγιές σε Ραφήνα, Μάτι, Νέο Βουτζά - Δύο νεκροί εντοπίστηκαν λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ στο Μάτι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 76 -164 ενήλικες τραυματίες και 23 παιδιά-Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες τραγωδίες όλων των εποχών.

Τα πιο εφιαλτικά σενάρια επιβεβαιώνονται. Η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την ανατολική Αττική το απόγευμα της Δευτέρας (23/07), αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, καμένες περιουσίες και κατεστραμμένες ζωές.

Το εφιαλτικό σκηνικό παραπέμπει στην καταστροφή της Ηλείας το 2007, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο.

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Σύμφωνα την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής λίγο πριν από τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί ανέρχονται στους 74. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, 164 είναι οι ενήλικες τραυματίες και 23 τα τραυματισμένα παιδιά.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα δύο ακόμα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά μέσα σε καμένο σπίτι στο Μάτι, μετέδωσε λίγο μετά τις 20:00 ο ΣΚΑΪ, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 76.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηλικιωμένο ζευγάρι. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν νεκρά από άνδρες της ΕΜΑΚ και πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή για τον εντοπισμό αγνοούμενων.

Την ίδια στιγμής εκφράζονται φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για πολλούς αγνοούμενους.

Νωρίτερα, εντοπίστηκαν δέκα ακόμη άτομα απανθρακωμένα στο Μάτι Νέας Μάκρης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν απανθρακωμένα μέσα σε σπίτι, τέσσερα ακόμη σε καμένο αυτοκίνητο και δύο νεκροί βρέθηκαν σε πλαγιά λόφου.

Δυστυχώς, μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με τις ίδιες, υπάρχουν και παιδιά.

Δείτε ΕΔΩ τα πρώτα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους πληγέντες

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτων της τραγωδίας

Με δημόσια δαπάνη θα τελεστούν οι κηδείες των θυμάτων των πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Επίσης, έπειτα από την κήρυξη, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια από την 24η Ιουλίου έως και την 26η Ιουλίου 2018, καθώς και την αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων.

Ανασύρουν συνεχώς νεκρούς

Το πρωί της Τρίτης (24/07), το Newsbomb.gr αποκάλυψε πρώτο πως μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή - απανθρακωμένη στο σπίτι της στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Ελπίδος, στο Μάτι. Η άτυχη γυναίκα, προφανώς, δεν κατάφερε να φύγει, η φωτιά τύλιξε το σπίτι της με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Την ίδια περίπου ώρα, άνδρες του Λιμενικού ανέσυραν ακόμα έναν νεκρό στη θαλάσσια περιοχή της Αρτέμιδας. Πρόκειται για έναν άνδρα που εντοπίστηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού. Μετά τον εντοπισμό του, μεταφέρθηκε με πλωτό σκάφος του Σώματος στο Λιμεναρχείο Ραφήνας, για τις διαδικασίες ταυτοποίησης.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας.

Η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σταυρούλα Μαλλίρη απηύθυνε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οικογένειες με παιδιά κάηκαν αγκαλιασμένοι στο Κόκκινο Λιμανάκι

Σοκ στο Πανελλήνιο έχει προκαλέσει η περίπτωση των 26 ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν σε ένα μονοπάτι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τη φωτιά αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους.

Στο Κόκκινο Λιμανάκι, το χωράφι όπου βρέθηκαν τα 26 θύματα είναι μόλις 15 μέτρα από τη θάλασσα.

Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες.

Δείτε το βίντεο:

Οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr από την οδό Περικλέους είναι συγκλονιστικές.

Η ευρύτερη περιοχή στο Μάτι έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές, με τις εικόνες από τα καμένα σπίτια και τ' αυτοκίνητα να είναι αποκαρδιωτικές.

Αγωνία για τους αγνοούμενους

Ώρες αγωνίας ζουν οι συγγενείς και οι φίλοι των αγνοουμένων που έχουν να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους από το απόγευμα της Δευτέρας (23/07).

Ήταν οι εκείνες οι στιγμές που οι φλόγες είχαν κυκλώσει την ανατολική Αττική και έφταναν μέχρι τις παραλίες στη Ραφήνα και το Μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Εικόνες απόλυτης καταστροφής

Συγκλονιστικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από το Μάτι, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr και του Κώστα Τσιτούνα, ανασύρονται συνεχώς νεκροί ενώ οι αγνοούμενοι αυξάνονται συνεχώς.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κοκόλη και του διασώστη του ΕΚΑΒ Β. Ανδριόπουλου:

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και από το Μπλε Λιμανάκι, στο Μάτι - Δείτε το βίντεο:

kineta2

Απόγνωση κι απογοήτευση και για τους κατοίκους στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου η καταστροφική μανία της φωτιάς άφησε πίσω της στάχτη κι αποκαΐδια.

Δείτε το βίντεο:

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει και η περιοχή του Νέου Βουτζά, όπου έγιναν «στάχτη» δεκάδες σπίτια και πολλά αυτοκίνητα. Δείτε το βίντεο:

Ίδια εικόνα και στον Άγιο Νικόλαο Ραφήνας, όπου η φωτιά κατέκαψε τεράστιες εκτάσεις γης - Δείτε το βίντεο:

«Βιβλική» καταστροφή και στην Κινέτα

Την ίδια στιγμή, οι εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr, στο Πανόραμα Κινέτας αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής.

Η κάμερα του Newsbomb.gr κατέγραψε αποκαρδιωτικές εικόνες από τις καμένες περιοχές και δραματικές μαρτυρίες των κατοίκων που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη μέσα σε λίγα λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες

Ήρωας γιατρός έσωσε από τις φλόγες παιδί, γυναίκα και βρέφος. Γυναίκα είδε ένα κορίτσι να καίγεται και να πέφτει από τον γκρεμό. Άνδρας έβλεπε παντού μπροστά του καμένα πτώματα. Οι ιστορίες και οι μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να γλιτώσουν από τις φλόγες τους προκαλούν ανατριχίλα.

Δείτε ΕΔΩ πού υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενεργά πύρινα μέτωπα

Δείτε στο LIVE Blog του Newsbomb.gr όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τις φωτιές

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Η σοκαριστική στιγμή που αντικρίζουν τους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους στο Κόκκινο Λιμανάκι

Φωτιά Μάτι: Συγκλονίζει ο διασώστης που εντόπισε τους 26 νεκρούς (vid)