ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια: Οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά έκρυψαν τον ήλιο στην Αττική (pics)

Φωτιά Εύβοια: Οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά έκρυψαν τον ήλιο στην Αττική (pics)

Πυκνοί καπνοί από τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή Κοντοδεσπότι της Εύβοιας κάλυψαν τον αττικό ουρανό -Πυροσβεστικές δυνάμεις από Ήπειρο, Θεσσαλία, Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς

Η μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής (12/08) στον δήμο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας, με τις Αρχές να έχουν δώσει προληπτική εντολή εκκένωσης των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

«Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός. Έχει ήδη εκκενωθεί προληπτικά για λόγους ασφάλειας το χωριό Κοντοδεσπότι που έχει 250 κατοίκους, προσέθεσε και σημείωσε πως όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Εύβοιας είναι στην περιοχή και δίνει μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, λόγω της αλλαγής κατεύθυνσης του αέρα το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει γυρίσει και πάλι προς την πλευρά του χωριού Κοντοδεσπότι ενώ εκκενώθηκε και το χωριό Σταυρός.

fotia evoia8

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 43 άτομα του στρατού, 6 αεροσκάφη καναντέρ, 5 ελικόπτερα και 2 Pezetel.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν φτάσει χωματουργικά μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων όσο και μεγάλα βαριά μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προστατευτικές ζώνες για τους οικισμούς.

Την ίδια στιγμή, έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πυκνούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Φωτος: Eurokinissi