ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά: Πυρκαγιά ΤΩΡΑ στην Εύβοια (pics+vids)

Φωτιά: Πυρκαγιά ΤΩΡΑ στην Εύβοια (pics+vids)

Κοντοδεσπότι Ευβοίας: Μεγάλη φωτιάμαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής (12/08), σε δασική έκταση στην Εύβοια-Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός

Η πυρκαγιά κατακαίει δασική έκταση, πευκόφυτη στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας και όπως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες και τα βίντεο, η πύρινη λαίλαπα απειλεί κατοικίες στο Κοντοδεσπότι και βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωριό Σταυρός.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, με την πυρκαγιά να κινείται και προς το χωριό Μακρυμάλλη, κοντά στο καταφύγιο άγριας ζωής και μόλις 5 χιλιόμετρα από τα Ψαχνά Ευβοίας.

124

(Φωτό: Weather News)

Οι Αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία από Λιμνιώνα προς Κοντοδεσπότι και από Ψαχνά προς Κοντοδεσπότι ενώ έχει εκκενωθεί και η Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοεπήκοου.

Έκλεισε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η κυκλοφορία στο δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά πλησιάζει προς τον επαρχιακό δρόμο ο οποίος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας, έχει κλείσει ο δρόμος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα ως προς την κάθοδο από Β. Εύβοια προς Χαλκίδα και το αντίστροφο από Καστέλα έως Προκόπι για την άνοδο από Χαλκίδα προς Β. Εύβοια.

Ακόμη όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να διατεθούν 4 υδροφόρες και 3 μπουλντόζες, όπως επίσης και κάποια άλλα χωματουργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα βρίσκονται στο σημείο και ελαφρά χωματουργικά μηχανήματα των δήμων προκειμένου να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 43 άτομα του στρατού, 6 αεροσκάφη καναντέρ, 5 ελικόπτερα και 2 Pezetel.

«Η προληπτική εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι έχει ολοκληρωθεί. Τώρα περιμένουμε να δούμε τη συμπεριφορά της φωτιάς για να προχωρήσουμε και στην εκκένωση του χωριού Σταύρος» σημειώνει ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει τη φωτιά «δύσκολη παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μέσα από την πλευρά της Πυροσβεστικής», όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συμπληρώνει: «Είναι από τις πιο δύσκολες φωτιές που έχω δει, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια».

Δείτε τα βίντεο από το σημείο:

123

(Φωτό: Weather News)

Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος» Τουρκίας – ΗΠΑ: Ο Τραμπ έτοιμος να διαλύσει τον Ερντογάν

Απεργία ΠΝΟ: Χωρίς πλοία για ένα 24ωρο - Ποια ημέρα θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια

Πηγή βίντεο και φωτογραφιών: Weather News, eviazoom.gr