Αυτός είναι ο λόγος που βυθίστηκε στο σκοτάδι η Αττική – Για σπάνιο συμβάν κάνει λόγο ο ΑΔΜΗΕ

newsbomb

Αυτός είναι ο λόγος που βυθίστηκε στο σκοτάδι η Αττική – Για σπάνιο συμβάν κάνει λόγο ο ΑΔΜΗΕ

Σε αστοχία ενός διακόπτη οφείλεται η βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης στην Παλλήνη που βύθισε στο σκοτάδι τη μισή Αττική την Τετάρτη, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Αναφέρει πως μια τέτοια βλάβη, ειδικά ενός καινούργιου διακόπτη (εγκαταστάθηκε το 2014), είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και τονίζει πως έχουν ήδη ξεκινήσει έκτακτοι έλεγχοι σε όλα τα κέντρα υψηλής τάσης προκειμένου να μην επαναληθεί κάτι παρόμοιο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι η έρευνα σχετικά με τα τεχνικά αίτια για το χθεσινό συμβάν στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης ολοκληρώθηκε. Η βλάβη προκλήθηκε από αστοχία ενός διακόπτη που προμηθεύτηκε και εγκατέστησε ο Διαχειριστής μόλις το 2014. Σημειώνεται ότι η μέση διάρκεια ζωής των διακοπτών κυμαίνεται από 30 έως 50 χρόνια. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, η πρώτη συντήρηση θα έπρεπε να λάβει χώρα το 2020.

Από την έκρηξη που προκλήθηκε εκτοξεύθηκαν θραύσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τόξο ισχύος τόσο υψηλής ενέργειας, που οδήγησε στην τήξη του μεταλλικού στελέχους του μονωτήρα που συγκρατούσε έναν από τους αγωγούς μεταφοράς φορτίων. Κατά την πτώση του ο αγωγός προσέκρουσε σε τρεις ζυγούς προκαλώντας άμεσα βραχυκύκλωμα.

Η βλάβη ενός τόσο καινούριου διακόπτη σε συνδυασμό με την τήξη του μεταλλικού στελέχους του μονωτήρα καθιστούν το συμβάν εξαιρετικά σπάνιο.

Από σήμερα ο ΑΔΜΗΕ ξεκίνησε έκτακτους ελέγχους σε όλα τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης, προκειμένου να αποκλειστεί η πιθανότητα να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο και οι πολίτες να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς. Η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε μία εβδομάδα. Με απόφαση της Διοίκησης από τα τέλη του 2017, άλλωστε, ο ΑΔΜΗΕ υλοποιεί ήδη εκτεταμένο πρόγραμμα προληπτικής ανανέωσης κρίσιμων στοιχείων εξοπλισμού του Συστήματος Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Η αναλυτική διερεύνηση του χθεσινού γεγονότος συνεχίζεται και οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου αντιστοιχούν».

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved