ΕΛΛΑΔΑ

Μπλακ άουτ στην Ύδρα για περισσότερες από 12 ώρες: Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Μπλακ άουτ στην Ύδρα για περισσότερες από 12 ώρες: Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ

Μπλακ άουτ | Ύδρα: Διακοπή στην ηλεκτροδότηση του νησιού της Ύδρας σημειώθηκε στις 05:30 το πρωί της Κυριακής (26/08/2018), εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο του υποσταθμού στο Κρανίδι.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν επιθεωρηθεί το δίκτυο έως τη Θερμησία, καθώς και οι υποβρύχιες διασυνδέσεις του νησιού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Διαχειριστή, έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί, σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρει τα εξής:

Με αφορμή την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε σήμερα Κυριακή 26 Ιουλίου 2018 στις περίπου 5.30 το πρωί, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι συνεχίζει μέχρι και αυτή την ώρα τις προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση του νησιού.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε αμέσως μετά τη διακοπή στην επιθεώρηση του Δικτύου από τον Υποσταθμό Κρανιδίου μέχρι τη Θερμησία (συνολικού μήκους περίπου 25 χλμ) καθώς και των υποβρύχιων διασυνδέσεων του νησιού, ενώ τα συνεργεία του επιθεώρησαν κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες - καθώς απαγορεύεται η χρήση οχήματος - το Δίκτυο της Ύδρας.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί μέτρα για την άμεση μεταφορά Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθεί το νησί σε περίπτωση που η αποκατάσταση της βλάβης αποδειχθεί χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχλησή τους.

Διαβάστε επίσης: