ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης η Ύδρα - Χωρίς ρεύμα και νερό όλο το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης η Ύδρα - Χωρίς ρεύμα και νερό όλο το νησί

Μια πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν όσοι βρίσκονται στο πανέμορφο νησίο της Ύδρας καθώς, από τα ξημερώματα της Κυριακής δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και υδροδότηση

Από τις 05.30 τα ξημερώματα της Κυριακής το μπλακ άουτ στο νησί - Σε απόγνωση κάτοικοι και τουρίστες - Μεταφέρει γεννήτριες η ΔΕΔΔΗΕ

Την κήρυξη της Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η περιφέρεια Αττικής, καθώς το νησί εξακολουθεί να είναι χωρίς ρεύμα και νερό.

Το αίτημα της περιφέρειας κατατέθηκε στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Περιφέρεια:

«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».

Η Ύδρα από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής βρίσκεται χωρίς ρεύμα, λόγω προβλήματος στον υποσταθμό του Κρανιδίο ενώ, εξαιτίας του προβλήματος ηλεκτροδότησης, έχει διακοπεί και η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την επιδιόρθωση της βλάβης, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια μεταφοράς στο νησί γεννητριών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσει η υδροφόρα «Στυμφαλία» του Πολεμικού Ναυτικού, με στόχο την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των κατοίκων.