ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα - Χωρίς ρεύμα και νερό όλο το νησί

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ύδρα - Χωρίς ρεύμα και νερό όλο το νησί

Μια πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν όσοι βρίσκονται στο πανέμορφο νησίο της Ύδρας καθώς, από τα ξημερώματα της Κυριακής δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

Ολικό μπλακ άουτ βύθισε στο σκοτάδι το νησί - Σε απόγνωση κάτοικοι και τουρίστες - Δεν υπάρχει ούτε νερό καθώς δεν λειτουργεί η μονάδα αφαλάτωσης

Την κήρυξη της Ύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε από το βράδυ της Κυριακής η περιφέρεια Αττικής, καθώς το νησί εξακολουθεί να είναι χωρίς ρεύμα και νερό.

Το αίτημα της περιφέρειας κατατέθηκε στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» και τη Δευτέρα (27/08) έγινε δεκτό.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε το πρωί της Δευτέρας το Δήμο Ύδρας, σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκτεταμένη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που σημειώθηκε την 26-08-2018.

Η Ύδρα από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής βρίσκεται χωρίς ρεύμα, λόγω προβλήματος στον υποσταθμό του Κρανιδίο ενώ, εξαιτίας του προβλήματος ηλεκτροδότησης, έχει διακοπεί και η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης του νησιού.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες για την επιδιόρθωση της βλάβης, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ο ακριβής χρόνος αποκατάστασης της ζημιάς. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια μεταφοράς στο νησί γεννητριών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσει η υδροφόρα «Στυμφαλία» του Πολεμικού Ναυτικού, με στόχο την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης των κατοίκων.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσπάθεια για αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες

Ο ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε σε νέα ανακοίνωση σχετικά με την διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους».