Χωρίς ρεύμα και νερό η Ύδρα για 30 ώρες: Ετοιμάζουν μηνύσεις μετά το μπλακ - άουτ

Newsroom Newsroom

Χωρίς ρεύμα και νερό η Ύδρα για 30 ώρες: Ετοιμάζουν μηνύσεις μετά το μπλακ - άουτ

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και αγωγές για αποζημιώσεις σκοπεύουν να καταθέσουν ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες από την Ύδρα, μετά από το γενικευμένο μπλακ άουτ που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο νησί.

Στη σχετική αποκάλυψη προχώρησε η πρόεδρος των ξενοδόχων Ύδρας Μαρία Κλαδάκη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Το νησί έχει αρχίσει να επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς, καθώς πλέον η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί πλήρως ενώ εντοπίζονται μόνο μερικά προβλήματα υδροδότησης σε ορεινές περιοχές.

idra

Πού οφειλόταν το μπλακ - άουτ

Την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της Ύδρας από τις 15.10 το μεσημέρι της Δευτέρας (27/08) ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Τα συνεργεία του Διαχειριστή εντόπισαν και αποκατέστησαν βλάβη στο Δίκτυο Μέσης Τάσης στη χερσαία σύνδεση του νησιού και έθεσαν σε λειτουργία το εφεδρικό καλώδιο της υποθαλάσσιας σύνδεσης του δικτύου της Ύδρας με την ηπειρωτική χώρα μέσω του οποίου γίνεται τώρα η ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο συνεχίζονται οι εργασίες και στο κύριο υποθαλάσσιο καλώδιο ενώ παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και στην κύρια διασύνδεση, στο νησί παραμένουν Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη συνολικής ισχύος 3 ΜW, τα οποία σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ διασφαλίζουν την ενεργειακή αυτονομία της Ύδρας και την αδιάλειπτη ηλεκτροδότησή της.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει τέλος για μια ακόμη φορά συγγνώμη για την ταλαιπωρία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να σημειωθεί ότι όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 05:30 όταν ξαφνικά η Ύδρα βυθίστηκε στο σκοτάδι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved