ΕΛΛΑΔΑ

Νέο «ντου» του Ρουβίκωνα - Μπήκαν ανενόχλητοι στο υπουργείο Εξωτερικών

Νέο «ντου» του Ρουβίκωνα - Μπήκαν ανενόχλητοι στο υπουργείο Εξωτερικών

Ρουβίκωνας | Υπουργείο Εξωτερικών: Με σαφή διάθεση να στείλουν το μήνυμα ότι μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση κάτω από τη μύτη της αστυνομίας, τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» μπήκαντα ξημερώματα της Τρίτης (28/08) για δεύτερη φορά στο υπουργείο Εξωτερικώνκαι συγκεκριμένα στον προαύλιο χώρο.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΚΑΙ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ

Σε βίντεο, μάλιστα, που ανήρτησαν σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, μόλις δύο μέλη του Ρουβίκωνα φαίνεται να περνάνε, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από κανέναν, πάνω από περίφραξη από την πίσω πλευρά της αυλής του υπουργείου Εξωτερικών, να περιδιαβαίνουν ανενόχλητοι στην πίσω πλευρά και να αφήνουν σε κάποιο σημείο μία τσάντα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες περιείχε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται παιδιά από την Παλαιστίνη.

Σε κείμενο τους αναφέρουν ότι αυτή η δεύτερη παρέμβαση σχετίζεται με το Παλαιστινιακό και με τη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα φορούν κράνη στο κεφάλι για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, ενώ είναι πολλά τα ερωτηματικά για το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να περάσει, χωρίς να γίνει αντιληπτός, από αφύλακτα σημεία και να αφήσει μία τσάντα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών:

Τα μέλη του Ρουβίκωνα φορούν κράνη στο κεφάλι για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, ενώ είναι πολλά τα ερωτήματα για το πόσο εύκολα μπορεί κανείς να περάσει, χωρίς να γίνει αντιληπτός, από αφύλακτα σημεία και να αφήσει μία τσάντα στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι οι Αρχές ενημερώθηκαν για την «εισβολή» του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του υπουργείο Εξωτερικών από την ίδια την ανάρτηση της αναρχικής ομάδας.

Στο κείμενο που ανάρτησε ο Ρουβίκωνας σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, αναφέρονται τα εξής:

«Για ακόμα μία φορά ασχολούμαστε με το παλαιστινιακό ζήτημα και τη διαχρονική στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με το Ισραήλ.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τις συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών και Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αλλά και τη συνεχιζόμενη επέκταση των εποίκων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας και τη μετατροπή της ουσιαστικά στη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή στον κόσμο. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής οι οποίοι αποτελούν κομβικό κομμάτι της ελληνοϊσραηλινής συμφωνίας (π.x: υδρογονάνθρακες). Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων αλλά και την καταστροφή καλλιεργειών τους. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το καθεστώς του Απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει εδώ και δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ αλλά και την «χαμηλής έντασης» γενοκτονία που διεξάγει ενάντια στους Παλαιστινίους.

Αλλά όλα αυτά έχουν ειπωθεί και από εμάς και από άλλους και δυστυχώς μπορεί να ξαναειπωθούν στο μέλλον. Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο «επεισόδιο» της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α .

Φωτογραφίες νεκρών παιδιών, γυναικών, αναπήρων, αμάχων. Έτσι, όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ ,στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας»

Διαβάστε επίσης: