ΔΕΘ 2018: Ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση των ΗΠΑ σε όλη τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ

Newsroom Newsroom

ΔΕΘ 2018: Ισχυρή πολιτική εκπροσώπηση των ΗΠΑ σε όλη τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ

Το πρόγραμμα των επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών των ΗΠΑ που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη σε όλη τη διάρκεια της 83ης ΔΕΘ (8 – 16 Σεπτεμβρίου 2018), συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι Αμερικανοί διπλωμάτες συζήτησαν επίσης με τον κ. Τζιτζικώστα και το θέμα των κοινών εκδηλώσεων που προγραμματίζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την Αμερικανική Πρεσβεία, το Προξενείο και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για την 83η ΔΕΘ.

Οι κύριοι Πάιατ και Φλέγκερ επισήμαναν στον περιφερειάρχη ότι εκτός από τη σημαντική παρουσία επιχειρηματικών κολοσσών των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ θα υπάρξει και ισχυρή, σε υψηλότατο επίπεδο, πολιτική και κυβερνητική εκπροσώπηση των ΗΠΑ, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τις προσπάθειες και τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να είναι η 83η ΔΕΘ έκθεση «ορόσημο» για τη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και τη χώρα, στις οποίες εντάσσονται και οι επαφές που είχε ο περιφερειάρχης στις ΗΠΑ τον προηγούμενο Απρίλιο, με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές, οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, στον Λευκό Οίκο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Κογκρέσο και επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε επίσης τη σταθερή βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας για ενδυνάμωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας με τις ΗΠΑ, που αποτελεί σταθερό στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας, ενώ επισήμανε τη στρατηγική θέση, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία, όπως και τον παραγωγικό της πλούτο, ο οποίος μπορεί να γίνει γνωστός και να εκτιμηθεί από την αμερικανική αγορά, με αμοιβαία οφέλη.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Η 83η ΔΕΘ είναι η πιο σημαντική έκθεση εδώ και δεκαετίες και μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία. Κεντρικός στόχος μας είναι να επιτευχθούν συνεργασίες ανάμεσα σε ελληνικές και αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά και η ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στις ΗΠΑ και των αμερικανικών επενδύσεων στην περιοχή μας. Η χώρα μας και η Κεντρική Μακεδονία παραμένει σταθερή στις ιστορικές, παραδοσιακές σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες εκτός από διαχρονικός σύμμαχος είναι και στρατηγικός εταίρος».

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, τέλος, θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία, στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved