ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2018: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκια «μπαχαλάκηδων»

ΔΕΘ 2018: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκια «μπαχαλάκηδων»

ΔΕΘ - Θεσσαλονίκη: Έντονη κινητικότητα από τη Γενική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης - Προχώρησαν σε κατάσχεση «πολεμοφοδίων» που βρέθηκαν σε στέκια μπαχαλάκηδων ακροδεξιών αλλά και εθνομηδενιστών

Πάνω σε σημαντικά ευρήματα έχουν πέσει οι αστυνομικές Αρχές κατά τη διάρκεια ελέγχων στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης, με την Γενική Ασφάλεια να βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για τυχόν επεισόδια με αφορμή το συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο για το Μακεδονικό.

Αξιόπιστες πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν ότι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε κατασχέσεις… «πολεμοφοδίων» σε έρευνες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όλη την τελευταία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο με εκτεταμένους ελέγχους και έρευνες τόσο σε στέκια αντιεξουσιαστών, όσο κυρίως και σε ακροδεξιούς κύκλους, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση ενόψει του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν οι αρμόδιες Αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο η παρουσία ακροδεξιών αλλά και εθνομηδενιστικών ομάδων - και η εκ των ουκ άνευ προβοκατόρικη δράση τους - να απωθήσει τους απλούς πολίτες και τους οικογενειάρχες να μεταβούν στο συλλαλητήριο.

Η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας καθώς περισσότεροι από 1.500 εκθέτες θα δώσουν το παρών με τους διοργανωτές να θέλουν να καταρρίψουν το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 επισκεπτών.

Στην ευρεία σύσκεψη της Ελληνικής Αστυνομίας που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά προκειμένου να «προλαμβάνουν» ενδεχόμενα επεισόδια προτού την έναρξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν και αξιωματούχοι του FBI και της CIA καθώς η φετινή έκθεση παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η πρώτη είναι ότι στη φετινή ΔΕΘ οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα της έκθεσης και η δεύτερη είναι ότι στις συνήθεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική έρχονται να προστεθούν και οι αντιδράσεις, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, για τη συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα σε Ελλάδα και Σκόπια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των προαναφερόμενων υπηρεσιών θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις κάμερες και τα συστήματα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να σχεδιάσουν και εκείνοι τα μέτρα προστασίας της αμερικανικής αποστολής στη ΔΕΘ.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο βαθμό, όχι όμως από τον αντιπρόεδρο Mαικ Πένς, όπως είχε ακουστεί , αλλά από τον Υπουργό Εμπορίου Γουιλμπορ Ρος, ενώ στο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης με περίπου 5000 αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα οι οποίοι αναμένεται από την Παρασκευή να αρχίσουν να ανεβαίνουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης,