ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της κατολίσθησης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της κατολίσθησης στο Ναυάγιο της Ζακύνθου

Στιγμές τρόμου για τους λουόμενους - Δείτε τη στιγμή που το τεράστιο κομμάτι βράχου φεύγει και καταλλήγει στη θάλασσα - Τρεις τραυματίες - Σκαπτικά μηχανήματα στο σημείο και κλιμάκια της ΕΜΑΚ

Αναστάτωση επικράτησε στην φημισμένη παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, απο κατάρρευση βράχου που σημειώθηκε στις 11.15 περίπου το πρωί της Πέμπτης (13/09).

Στο σημείο επικράτησε πανικός, με τους λουόμενους να τρέχουν να προστατευθούν.

Ο βράχος έπεσε στη θάλασσα προκαλώντας έντονο κυμα που είχε ως αποτέλεσμα να αναποδογυριστούν βαρκάκια και να προκληθούν υλικές ζημιές σε αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Από την πτώση τραυματίστηκαν τρία άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για αγνοούμενους, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών άλλαστε μέτρησαν τα άτομα που μετέφεραν στην παραλία του Ναυαγίου και δεν λείπει κανένα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο, ενώ άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση.

Παράλληλα, σκαπτικά μηχανήματα αναλαμβάνουν να απομακρύνουν τα βράχια από την παραλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες. «Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: