ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι βανδάλισαν το μνημείο του Μ. Αλέξανδρου στη Θεσσαλονίκη

Ποιοι βανδάλισαν το μνημείο του Μ. Αλέξανδρου στη Θεσσαλονίκη

Εικόνα ντροπής - Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την αθλιότητα που γράφτηκε πάνω στο μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης - Είχαν μάλιστα το θράσος και να αναλάβουν την ευθύνη

Την ανάληψη για τη βεβήλωση του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου στη παραλία της Θεσσαλονίκης ανέλαβε σε ανάρτηση της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα ''Σουαρέ Νουάρ''.

Οι δράστες έγραψαν πάνω στο μνημείο «ο Μέγας Σφαγεύς».

Στο κείμενο - μεταξύ άλλων - αναφέρεται πως, ''ένας λαός κατασκευάζει τους ήρωες του, κατασκευάζοντας ταυτόχρονα και το παρελθόν που θεωρεί πως του αξίζει. Έτσι άλλωστε δομείται η εθνική μας υπερηφάνεια: με χρυσές σελίδες, με ήρωες, με βολικούς μύθους. Και είναι αυτό το ένδοξο παρελθόν που θα νομιμοποιήσει στην θεσσαλονίκη του σήμερα το αίσθημα υπεροχής που οφείλουμε να νιώθουμε, ως έλληνες και ελληνίδες απόγονοι του Αλεξάνδρου απέναντι στους εκάστοτε «εχθρούς του έθνους». Και είναι αυτή η λατρεία προς έναν κατακτητή της αρχαιότητας, που φυσικοποιεί και νομιμοποιεί το μέγεθος της βίας που θα ασκήσουμε απέναντι τους''.

Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει οργή στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Δείτε τη θλιβερή εικόνα που κάνει στο γύρο του διαδικτύου στη Gallery του Newsbomb.gr