ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη καίει η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά - Εκκενώθηκε οικισμός (vids)

Ανεξέλεγκτη καίει η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά - Εκκενώθηκε οικισμός (vids)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά στην Κεφαλονιά,η οποία αυτή την ώρα μαίνεται σε δύσβατες περιοχές. Το ένα μέτωπο έχει κατεύθυνση τη Σκάλα και το άλλο τα χωριάΜαυράτα και Χιονάτα.

Ανεξέλεγκτη παραμένει η κατάσταση όσον αφορά την πυρκαγιά που ξεκίνησε το πρωί από την Πάστρα και έχει φτάσει στον Κατελειό.

Η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες για να περιοριστούν τα πολλά μέτωπα είναι μεγάλη.

Αυτή την στιγμή με βάση την επίσημη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα στην Περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π και θα ενισχυθούν με 1 Ε/Π και πεζοπόρο τμήμα.

Τα μέτωπα είναι πολλά, ενώ η φωτιά βρίσκεται αυτή την στιγμή κοντά στα χωριά Χιονάτα και Βαλεριάνο.

Πριν από λίγο στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς έφτασε ελικόπτερο σούπερ Πούμα που μετέφερε πεζοπόρο τμήμα που θα ενισχύσει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Τα μέτωπα που έσβησαν

Σύμφωνα με tweet της πυροσβεστικής οι φωτιές στις περιοχές Λαγκαδά, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβελάτα λίγο πριν από τις 7 έχουν σβηστεί.

Οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη

Νωρίτερα μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία». «Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Στο οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ, Newsbomb

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κολαίτης

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά καίει την Κεφαλονιά - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο χωριό Ζόλα

Κακοκαιρία: «Βρέχει» πινακίδες στην Καλαμάτα

Θρίλερ στον Πειραιά: Ληστής εισέβαλε σε σπίτι και απείλησε με όπλο 17χρονη