ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά καίει την Κεφαλονιά - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο χωριό Ζόλα

Μεγάλη φωτιά καίει την Κεφαλονιά - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο χωριό Ζόλα

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το βράδυ της Τετάρτης καθώς, μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση έξω από το χωριό Ζόλα, στη Κεφαλονιά.

Μεγάλη και δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, με τα δύο πύρινα μέτωπα σε Ζόλα και Βλαχάτα.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού Ζόλα, ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Στη μεγάλη πυρκαγιά στα Ζόλα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες, έχουν καταφέρει να περιορίσουν την έκταση τους, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Πυρκαγιά στο χωριό Βλαχάτα

Νέα πυρκαγιά ξεσπασε στο χωριό Βλαχάτα στην Κεφαλονιά.

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σύμμαχος της πυρκαγιάς είναι οι άνεμοι που φθάνουν τα 9 έως 10 μποφόρ.

Πηγή φωτογραφίας: kefaloniapress

Διαβάστε επίσης:

Capital controls: Έρχεται το τέλος τους – Δείτε από πότε