ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρει ο πατέρας που άφησε έγκυο την κόρη του στην Άμφισσα: «Ήμουν μεθυσμένος, δεν ήξερα τι έκανα»

Σοκάρει ο πατέρας που άφησε έγκυο την κόρη του στην Άμφισσα: «Ήμουν μεθυσμένος, δεν ήξερα τι έκανα»

Με τον ισχυρισμό ότι ήταν μεθυσμένος και δεν είχε έλεγχο των πράξεών του απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή Άμφισσας, ο «πατέρας» που βίασε και άφησε έγκυο την 16χρονη κόρη του, η οποία είναι παιδί με ειδικές ανάγκες.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα, ο οποίος προφυλακίσθηκε, επιχείρησε να κρεμαστεί στο χώρο κράτησής του, αλλά τον πρόλαβαν την τελευταία στιγμή, ενώ ο συνήγορός του Βασίλης Νουζέλας, ζήτησε να εξεταστεί ο κατηγορούμενος από ψυχίατρο πραγματογνώμονα.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, όταν η 16χρονη οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, ήταν πόνοι αποβολής.

Η εξέταση DNA στο έμβρυο αποκάλυψε ότι πατέρας ήταν ο πατέρας της 16χρονης και αμέσως κινήθηκε η ποινική διαδικασία σε βάρος του.

Το dikastiko.gr έφερε στη δημοσιότητα όλη την απολογία του κατηγορούμενου, που μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Αρνούμαι τις κατηγορίες όπως μου αποδίδονται. Ουδέποτε θα ενεργούσα ασελγή πράξη στην ανήλικη θυγατέρα μου ,που φροντίζω επιμελώς ως πατέρας σκληρά εργαζόμενος στην αποκομιδή ελαιών για να αποκερδαίνω τα απαραίτητα για τον βιοπορισμό της τετραμελούς οικογένειας μου. Δεν θα επεδίωκα σε καμία περίπτωση λόγω της συγγενικής σχέσης καταρχήν, χαρακτήρος και αρχών, να έλθω σε εξώγαμη συνουσία με την θυγατέρα μου, που την 30.9.2018 συμπλήρωσε το 16ο έτος της ηλικίας της και πάσχει από διανοητική στέρηση για αυτό φοιτά σε ειδικό Σχολείο, δεν θα διανοούμουν να την αγγίξω για να ικανοποιήσω την γενετήσια επιθυμία μου.

Αυτό το αποκλείω κατηγορηματικά. Εκτός αν απωλέσω τα λογικά μου η τελώ υπό την επήρεια αλκοόλης. Όταν η θυγατέρα μας την 20.9.2018 διακομίσθηκε με φρικτούς πόνους στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε κατόπιν ιατρικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε η εγκυμοσύνη της συγκλονίσθηκα , τα έχασα κυριολεκτικά, διότι ήταν αναπάντεχη εξέλιξη ,αμέσως ενημερώθηκα για την αποβολήν του άρρενος εμβρύου , ώστε να προστατευτεί η υγεία της».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ισχυρίζεται ότι ειδοποίησε την εισαγγελική αρχή και έγινε το τεστ DNA, τα αποτελέσματα του οποίου δεν αμφισβητεί και προσθέτει: «Με ειλικρίνεια απολογούμενος. Καταθέτω ότι ενδεχομένως μία φορά περί τα τέλη Απριλίου η αρχές Μαϊου2018, ευρισκόμενος σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τσίπουρου στην οικία μας, μην ελέγχοντας τον εαυτό μου, τη συμπεριφορά μου και λόγω της συνεπαγόμενης σοβαρής διατάραξης των πνευματικών λειτουργειών μου, ήλθα χωρίς να έχω την πρόθεση δλδ να το έχω προσχεδιάσει με πρόθεση, σε ερωτική επαφή με την θυγατέρα μου καταστώντας της ακούσια έγκυο. Διέπραξα το χειρότερο έγκλημα σε βάρος της μοναδικής θυγατέρας μας, που μέχρι σήμερα φρόντιζα σαν πατέρας με τον καλύτερο, πιο υποδειγματικό τρόπο».

Μάλιστα, επιχειρώντας να ενισχύσει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι «αν πίστευα ότι ήμουν εγώ ο δράστης της εξώγαμης συνουσίας που έφερε την εγκυμοσύνη της θυγατέρας μας και την αποβολή του άρρενος εμβρύου, που μπορούσε να προκαλέσει την επέλευση κινδύνου βιολογικών ανωμαλιών δεν θα είχα προβεί φυσικά στην έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελική Αρχή».

ΠΗΓΗ: dikastiko.gr