ΕΛΛΑΔΑ

Νέο «χτύπημα» εθνικιστών Τούρκων χάκερς σε δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες (pics)

Νέο «χτύπημα» εθνικιστών Τούρκων χάκερς σε δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες (pics)

Νέα επίθεση σε δεκάδες ελληνικές ιστοσελίδες πραγματοποίησαν Τούρκοι χάκερς, ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες με τα... κατορθώματά τους στα social media.

H «Ayyildiz Tim», μία από τις παλαιότερες και πιο γνωστές ομάδες χάκερς της Τουρκίας, «έριξε», όπως υποστηρίζει, μεταξύ άλλων τα sites του Ατρομήτου και του μπασκετικού Ολυμπιακού, όπως και αυτά πανεπιστημίων και άλλων κρατικών οργανισμών.

Η παρακάτω φωτογραφία, εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του μπασκετικού Ολυμπιακού, ενώ ακούγονταν κατά διαστήματα και ραπ μουσική:

Όμως και στην αρχική σελίδα του atromitosfc.gr, οι επι8σκέπτες έβλεπαν για ώρες την παρακάτω φωτογραφία:

atromitos

Οι Τούρκοι χάκερς επιτέθηκαν επίσης σε πάνω από 100 ιστοσελίδες, ανάμεσά τους πανεπιστημίων και σχολείων, η λειτουργία των οποίων «έπεσε» για λίγες ώρες. Στις περισσότερες, ωστόσο, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και ήδη λειτουργούν κανονικά.

H Ayyildiz Tim έχει συσταθεί το 2002, ενώ η δομή της χαρακτηρίζεται στρατιωτική, έχοντας διασυνδέσεις με άλλες ισχυρές ομάδες χάκινγκ από όλο τον κόσμο.

Οι επιθέσεις της έχουν συνήθως ιδεολογικό υπόβαθρο, καθώς οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές, πατριώτες και κεμαλιστές.

Η Ayyildiz Tim τυγχάνει ιδιαίτερης ανταπόκρισης από το τουρκικό κοινό, ιδιαίτερα στα social media, καθώς εμφανίζονται να την ακολουθούν περισσότεροι από 1,5 εκατ. Τούρκοι χρήστες του Διαδικτύου κάθε ηλικίας.