ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες - σοκ: Στα ύψη η εγκληματικότητα στο Κέντρο της Αθήνας (pics-vids)

Εικόνες - σοκ: Στα ύψη η εγκληματικότητα στο Κέντρο της Αθήνας  (pics-vids)

Ανασφάλεια, εγκληματικότητα είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο της Αθήνας παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις των δημοτικών αρχόντων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Τα καθημερινά περιστατικά επιθέσεων, ληστειών, αλλά και εμπορίου ναρκωτικών και σαρκός, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ NEWSBOMB.GR: ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕΡΑ - ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Η Αθήνα σήμερα είναι απροσπέλαστη, ψυχρή, σκληρή, εγκαταλελειμμένη. Η κάμερα του Newsbomb.gr για άλλη μια φορά κατέγραψε πολύ σκληρές εικόνες στο Κέντρο της Αθήνας και σε σημεία που υποτίθεται ότι υπάρχει μεγάλη αστυνόμευση.

Κανένας δεν θα περίμενε η πρωτεύουσα της Ελλάδας με την τόσο πλούσια ιστορία, αλλά και τους ιστορικούς της χώρους θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Πραγματικά είναι μία θλιβερή εικόνα, ενώ οι κάτοικοι και οι περαστικοί διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούνν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο της πρωτεύουσας ούτε τις πρωινές ώρες.

Οι μέχρι πρότινος μόνιμοι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους πολλά χρόνια τώρα αφού η εγκληματικότητα οργιάζει γύρω από το κέντρο.

Εμπόριο ναρκωτικών, πορνεία, σύριγγες στους δρόμους, ακαθαρσίες παντού κάνουν την Αθήνα μια πόλη αφιλόξενη και για τους κατοίκους και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τον τόπο μας.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr είναι απογοητευτικές.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Οι λιγοστοί κάτοικοι μας είπαν ότι δεν μπορούν να βγούν από τα σπίτια τους γιατί φοβούνται.

Από το πρωί ως το βράδυ το εμπόριο ναρκωτικών και οι χρήστες υπάρχουν σε κάθε γωνία, σε κάθε πεζοδρόμιο.

Γειτονιές που κάποτε έσφιζαν από ζωή τώρα έχουν καταντήσει στέκια ναρκoμανών.

Δεν βλέπεις παιδιά και γυναίκες στο κέντρο να περπατούν. Κυρίως γύρω από την Ομόνοια. Το μόνο πολυ αντικρίζει κανείς είναι ναρκομανεις και ιερόδουλες. Τα περισσότερα μαγαζιά έχουν κλείσει. Λογικό αφού δεν υπάρχουν πελάτες. Μάλιστα ένας ξεναγός μας είπε ότι ακόμα και οι τουρίστες που πηγαίνουν στο κέντρο έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση και τους έχουν πεί να μην κουβαλάνε χρήματα ή αντικείμενα αξίας μαζί τους.

Γυναίκες δεν κυκλοφορούν το βράδυ γιατί σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων μπορεί να σε σκοτώσουν ακόμα και για λίγα ευρώ.

«Είδα δύο αλλοδαπούς να μαχαιρώνονται για 17 ευρώ», λένε οι κάτοικοι στο Newsbomb,gr.

Oι μαρτυρίες είναι συγκλονιστικές: «Βλέπεις κοπέλες πολύ μικρές να κάνουν ''πιάτσα'' για 5 ευρώ για να εξασφαλίσουν τη δόση τους», ενώ ένας άλλος κάτοικος μας είπε ότι «δεν μπορείς να κρατάς κινητό πάνω σου γιατί το αρπάζουν αμέσως».

Δείτε το βίντεο

Η αστυνομία κάνει ότι μπορεί για να προστατέψει το κέντρο ωστόσο το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που θα πρέπει να βρεθούν πιο αποτελεματικοί τρόποι.

Για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μίλησε στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών κ. Δημοσθένης Πάκος.

Περιγράφει όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στο τραγικό περιστατικό πριν από λίγες μέρες στο Α.Τ Ομονοίας και στην επίθεση των γνωστών- αγνώστων σε αστυνομικούς.

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr στο κέντρο της Αθήνας στις 10 το πρωί.

Διαβάστε επίσης:

Η ΕΜΥ προειδοποιεί: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία «Ορέστης» τις επόμενες ώρες

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Δώρα Ζέμπερη - Ανατροπή ΣΟΚ: Έτοιμη και νέα δικογραφία