ΕΛΛΑΔΑ

Άλυτα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου - Οργή κατά της κυβέρνησης (vid)

Άλυτα τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου - Οργή κατά της κυβέρνησης (vid)

Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ο πρωτογενής τομέας και ο άμεσα εξαρτώμενος από αυτόν δευτερογενής και τριτογενής τομέας της οικονομίας αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι αγρότες συνεχίζουν να πρωτοστατούν στη δημιουργία του πραγματικού πλούτου, δίνοντας την ευκαιρία στη χώρα να εξέλθει από την οικονομική κρίση. Ωστόσο, η Πολιτεία φαίνεται να χάνει την ευκαιρία αυτή, αφού αν και αντιλαμβάνεται τη σημασία των νέων αγροτών, δεν έχει λάβει μέτρα για τη στήριξη τους.

Το κόστος παραγωγής αυξάνει καθημερινά κάνοντας δύσκολη την επιβίωση των αγροτών.

Τα προβλήματα είναι πολλά και διαχρονικά. Τα κυριότερα είναι οι δυσβάσταχτοι φόροι-κυρίως ο φόρος στο πετρέλαιο- καθώς οι αγρότες για να γεμίσουν το ρεσερβουάρ και να πάνε στα χωράφια τους σε καθημερινή βάση χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα, οι ασφαλιστικές ειφορές, καθώς και η μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ από το 2020 και μετά.

Οι αγρότες ζητούν την άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις νόσους και τα καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, γενικεύονται οι «ανοιχτές» γραμμές σε όλα τα προϊόντα από τους εμπόρους και τις βιομηχανίες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι οι τιμές πώλησης των προϊόντων είναι χαμηλές ενώ φτάνουν πολλαπλάσια αυξημένες στους καταναλωτές.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες μίλησε στο Newsbomb.gr ο πρόεδρος των αγροτών Βοιωτίας κ. Γιάννης Βάγγος

Οι αγρότες ζητούν από την πολιτεία να πάρει άμεσα μέτρα για να στηρίξει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους καθώς όπως καταγγέλουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οξύνονται από την πολιτική της Κυβέρνησης, την ΚΑΠ της Ε.Ε και την νέα αναθεώρηση της και θα έχει νέες αρνητικές συνέπειες σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Μάλιστα η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων (ΠΕΜ) συνεδρίασε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην Λάρισα και αποφάσισε ξεχωριστό μπλοκ με αγροτικά μηχανήματα στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ταξικά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία σε όλη την χώρα την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου.