ΕΛΛΑΔΑ

Μηνύσεις σε σχολικά κυλικεία έπειτα από ελέγχους

Μηνύσεις σε σχολικά κυλικεία έπειτα από ελέγχους

Συνολικά 1.440 σχολικές μονάδες και 1.018 κυλικεία που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα σχολικά συγκροτήματα ελέγχθηκαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011.

Έπειτα από έρευνες, κατατέθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα από την Περιφέρεια Αττικής μηνυτήριες αναφορές για 17 κυλικεία σχολείων, επειδή διέθεταν μη επιτρεπόμενα είδη και δεν είχαν αναρτημένους τιμοκαταλόγους.

Σκοπός των ελέγχων είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα κυλικεία των σχολείων, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων, τα οποία καταναλώνουν οι μαθητές.

Από τα 1.018 κυλικεία, που ελέγχθηκαν, σε 40% από αυτά έγιναν συστάσεις, οι οποίες αφορούσαν την πώληση μη επιτρεπομένων ειδών, ελλείψεις και ύπαρξη φθαρμένου εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, χρήση ακατάλληλου ή βρώμικου ρουχισμού από τους εργαζομένους στα κυλικεία, ελλείψεις σε βιβλιάρια υγείας, βιβλία υγειονομικού ελέγχου και εκκρεμότητες με την άδεια λειτουργίας.

Για 17 περιπτώσεις κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές, επειδή διέθεταν μη επιτρεπόμενα είδη και δεν είχαν αναρτημένους τιμοκαταλόγους.