ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Στα Τίρανα για να ρίξουν φως στην υπόθεση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Στα Τίρανα για να ρίξουν φως στην υπόθεση οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα -Ο προϊστάμενος του Ανθρωποκτονιών και ένας ακόμη αστυνόμος αποτελούν το κλιμάκιο των Ελλήνων αστυνομικών που έχουν μεταβεί στην Αλβανία γιανα διαλευκάνουν κάθε πτυχή του θανάτου του 35χρονου ομογενούς-Απόλυτος αλβανικός παραλογισμός: Ασκούν δίωξη κατά του νεκρού

Το πρωί της Παρασκευής (02/11) οι δύο αστυνομικοί έφτασαν στα Τίρανα και αρχικά πήγαν στην πρεσβεία της Ελλάδας όπου είχαν συνάντηση με την πρέσβη. Αμέσως μετά επισκέφτηκαν το υπουργείο Εσωτερικών της Αλβανίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, νωρίς το απόγευμα έφτασαν στο κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας.

Στην πρώτη φάση της ενημέρωσης γίνεται συλλογή πληροφοριών από τους Έλληνες αξιωματικούς σε κεντρικό επίπεδο, ενώ η αλβανική πλευρά περιγράφει τα περιστατικά και τον τρόπο αντίδρασης των Αλβανών αστυνομικών.

Οι Έλληνες αστυνομικοί θα παραμείνουν στην Αλβανία για όσο χρόνο χρειαστεί, ενώ ζητούν λεπτομέρειες για κάθε πτυχή της υπόθεσης.

Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: «Άνοιξαν δικογραφία για οπλοχρησία και οπλοκατοχή μετά το θάνατό του»

«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας», τονίζει από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου, ο οποίος βρήκε το θάνατο από αστυνομικά πυρά στις Βουλιαράτες της Αλβανίας, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα, άνοιξαν οι Αλβανοί μετά το θάνατό του, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (02/11), ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος.

Όπως τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Γιοβανόπουλος, στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες αρχειοθετούνται άμεσα, μετά το θάνατο ενός ανθρώπου.

«Μία δικογραφία πρέπει να σχηματιστεί και μόνο, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, θύμα ο Κωνσταντίνος Κατσίφας» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου και χαρακτήρισε «ελεεινή» και «δειλή προπαγάνδα» τη δήλωση του Έντι Ράμα για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Σχολιάζοντας, την κλήση του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα να μεταβεί στα Τίρανα προκειμένου να καταθέσει ώστε στη συνέχεια να πάρει τη σορό του παιδιού του, ο κ. Γιοβανόπουλος επεσήμανε ότι «δεν ισχύει στη νομική λογική αυτό» αναρωτώμενος «σε τι επηρεάζει στη δικανική σκέψη του εισαγγελέα ως προς την παράδοση της σορού;».

«Ψάχνουμε ακόμα το γιατί θυσιάστηκε ο Κωνσταντίνος και από ποιο χέρι, γιατί έπεσε αυτή η σφαίρα, ποιος έδωσε την εντολή σε αυτό το όπλο, ποιος οργάνωσε αυτή τη χολιγουντιανή επιχείρηση» είπε ο κ. Γιοβανόπουλος.

Στα Τίρανα και ο πατέρας του Κατσίφα

Επίσης, στα Τίρανα αναμένεται να μεταβεί αύριο Σάββατο (03/11) και ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, σύμφωνα με πληροφορίες του Star.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Τιράνων, απαντώντας στο αίτημα της οικογένειας Κατσίφα, αρνήθηκε την παράδοση της σορού του, χωρίς ακόμη να είναι γνωστή η αιτιολογία και ζήτησε από τον πατέρα του νεκρού, Γιάννη Κατσίφα, να πάει στα Τίρανα για να υποβάλλει εγγράφως το αίτημα της μεταφοράς της σορού.

Από το βράδυ της Τετάρτης, ο πατέρας του άτυχου 35χρονου έχει καταθέσει το αίτημα στις αλβανικές Αρχές.

Δείτε στην video gallery του Newsbomb.gr, την επιστολή του πατέρα

Υπάρχει βίντεο από την επιχείρηση

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1, που επικαλείται αναφορές αλβανικών ΜΜΕ, οι δυνάμεις της RENEA είναι υποχρεωμένες να βιντεοσκοπούν κάθε επιχείρηση, την οποία αναλαμβάνουν να εκτελέσουν. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της καταδίωξης του 35χρονου.

Ειδικότερα, το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Report TV μετέδωσε ότι οι κομάντος της RENEA που εστάλησαν στους Βουλιαράτες το μεσημέρι της Κυριακής (28/10/2018), έχουν καταγράψει σε βίντεο την επιχείρηση στη βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό, όπου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε διαφύγει.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι στο συγκεκριμένο βίντεο, οι Αλβανοί κομάντος καλούν τον 35χρονο να παραδοθεί αλλά εκείνος αρνείται και ανοίγει πυρ, στρέφοντας το όπλο του στον αέρα, τη στιγμή που τον έχει πλησιάσει διαπραγματευτής της αλβανικής Αστυνομίας.

Κατά το Report TV, πάντα, μετά και την εξέλιξη αυτή, οι κομάντος της RENEA άνοιξαν πυρ εναντίον του 35χρονου Έλληνα.

Διαβάστε επίσης:

Πετρούπολη: Αποφυλακίζεται η 19χρονη που σκότωσε το μωρό της και το πέταξε στα σκουπίδια

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Δείτε ποιοι θα λάβουν έως 877 ευρώ - Δικαιούχοι και κριτήρια