ΕΛΛΑΔΑ

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα: Δώστε πίσω το παιδί μου να το θρηνήσω

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα: Δώστε πίσω το παιδί μου να το θρηνήσω

Κωνσταντίνος Κατσίφας | Ειδήσεις: Το ξέσπασμα για τον 35χρονο ομογενή μπροστά στην αναλγησία και το θράσος των αλβανικών Αρχών: «Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό» - Οι Αλβανοί δεν επέτρεψαν πρόσβαση στη δικογραφία - Τυπική η ενημέρωση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. από τις Αρχές της γείτονος - Αυστηρό μήνυμα Κατρούγκαλου σε Τίρανα: «Δώστε τη σορό στους γονείς»

Το δικό της ανείπωτο δράμα ζει εδώ και πολλά εικοσιτετράωρα η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς οι αλβανικές Αρχές επιμένουν να μην επιστρέφουν τη σορό του 35χρονο Έλληνα ομογενή από τους Βουλιαράτες, ώστε να ταφεί όπως του αρμόζει.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 35χρονου, Βασιλική Κατσίφα, η οποία μην αντέχοντας την αδικία που υφίσταται η οικογένειά της ξεσπά, μιλώντας με τον βουλευτή του κόμματος LSI Βαγγέλη Τάβο: «Κάνω έκκληση για τον γιο μου. Θέλω να μου έρθει το γρηγορότερο στο σπίτι. Να το θρηνήσω, να το αγκαλιάσω το παιδί μου. Τι το κρατάνε το παιδί μου; Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δεν φωνάζετε όλοι; Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. «Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό. Ήθελε τον τόπο του, το χωριό του. Να ζούμε με το φόβο;».

Δείτε το βίντεο:

Απίστευτα εμπόδια των Αλβανών στον Έλληνα ιατροδικαστή

iatrodikastis vougiouklakis

Αίσθηση έχει προκαλέσει και η προσπάθεια των αλβανικών Αρχών να παρακωλύσουν και το έργο του Έλληνα ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ο οποίος μετέβη στη γειτονική χώρα, προκειμένου να εξετάσει τη σορό του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο κ. Βουγιουκλάκης, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων είπε: ««Ήταν μια ολιγόλεπτη εξωτερική επισκόπηση, απλά, τίποτα περισσότερο… Δεν μου άφησαν τον χρόνο, είχα στην διάθεσή μου ελάχιστα λεπτά. Ήταν αυτή η συμφωνία με την Αστυνομία, την Εισαγγελία Αργυροκάστρου να γίνει μόνο μια εξωτερική επισκόπηση».

Ο ιατροδικαστής τόνισε πως είναι διαφορετική η νομοθεσία της Αλβανίας από την αντίστοιχη ελληνική και ο τεχνικός σύμβουλος έπρεπε να ήταν Αλβανός, ενώ υπογράμμισε πως «όσον αφορά σε άλλα θέματα, απόσταση, διεύθυνση κ.λ.π. , δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει εκτίμηση, επειδή είχε προηγηθεί συρραφή τραυμάτων (δύο διαμπερή στην περιοχή της καρδιακής χώρας), πλύσιμο, γιατί έτσι χαλά η μορφολογία των τραυμάτων και δεν υπήρχαν κατάλοιπα, στοιχεία που μας βοηθούν να προσδιορίσουμε την απόσταση και την διεύθυνση».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της οικογένειας Κατσίφα

lykourezos

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες από το himara.gr, η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα ανέθεσε σήμερα την εκπροσώπησή της έναντι της ελληνικής και διεθνούς δικαιοσύνης στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Ο κ. Λυκουρέζος θα ενημερωθεί από τους συναδέλφους του την Δευτέρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της υπόθεσης στην διεθνή δικαιοσύνη.

Κατρούγκαλος προς κυβέρνηση Ράμα: Δώστε τη σορό πίσω στους γονείς

KATROUGKALOS

Την ίδια στιγμή, την αξίωση της ελληνικής κυβέρνησης να «χυθεί άπλετο φως» στην υπόθεση θανάτου του 35χρονου Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα και την άμεση άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειάς του, για την επιστροφή από τις αλβανικές Αρχές της σορού του, υπογραμμίζει το Σάββατο (03/11/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας. Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις», επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Και προσθέτει: «Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε στα αναγκαία διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη».

Χαρακτηρίζει, μάλιστα, θετικό το γεγονός ότι έγινε δεκτό το ελληνικό αίτημα για παρουσία Έλληνα αστυνομικού στην Αλβανία κατά τη διεξαγωγή των σχετικών ερευνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει στην εφημερίδα τα «Νέα» την ανάγκη «να είμαστε πολύ προσεκτικοί και από τις δύο μεριές των συνόρων, και όχι μόνο, αυτονόητα στο επίπεδο των κυβερνητικών αρχών», σημειώνοντας ότι «ο εξτρεμισμός των μεν εκτρέφει τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία των άλλων».

Τονίζει, ακόμα, ότι η Ελλάδα περιμένει από τα Τίρανα τη θέσπιση των κανονιστικών πράξεων για την πλήρη εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την προστασία των μειονοτήτων, υπενθυμίζοντας ότι «η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας».

Διαβάστε επίσης:

«Φοβήθηκα ότι θα μας πάρουν το περιπολικό» κατέθεσε ο αστυνομικός μετά την άγρια επίθεση των Ρομά