ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατία από τους Αλβανούς: Πότε θα επιστραφεί η σορός του Κατσίφα - Χτύπησαν τη μητέρα του

Τρομοκρατία από τους Αλβανούς: Πότε θα επιστραφεί η σορός του Κατσίφα - Χτύπησαν τη μητέρα του

Δραματικές στιγμές για την οικογένεια του 35χρονου - Οι τελευταίες στιγμές με τους γονείς του - «Θέλουμε μόνο τον Κωνσταντίνο, να μας δώσουν το παιδί μας» - Πληροφορίες ότι άμεσα θα επιστρέψουν τη σορό

Πόνος, οργή, αγανάκτιση. Αυτά είναι τα συναισθήματα που διακατέχουν την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οχτώ μέρες μετά τη δολοφονία του 35χρονου από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Ο πόνος μεγαλώνει όλο και περισσότερο κάθε μέρα που περνά και οι αλβανικές Αρχές δεν τους δίνουν τη σορό του παιδιού τους.

Όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Ε. Ναυρίδης μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα», παρά την καθυστέρηση υπάρχουν ενδείξεις αυτή τη στιγμή ότι το μαρτύριο της οικογένειά τους θα λάβει τέλος. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ίσως κηδευτεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, καθώς, σύμφωνα με τον δικηγόρο, αναμένεται η σορός του να παραδοθεί ως αύριο.

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές με τον γιο τους και ζήτησαν τη βοήθεια του ελληνικού κράτους για να τον κηδέψουν το συντομότερο.

«Το παιδί θέλω και τίποτα άλλο, και αν μπορούν να βοηθήσουν ας βοηθήσουν, μόνο το παιδί μου θέλω», λέει ο πατέρας του με πόνο ψυχής.

Συγκλονίζει και η κραυγή αγωνίας της μητέρας: «Το παιδί μου τι το κάνουν εκεί; Τι το κρατάνε και μας ταλαιπωρούν; Τι άλλο θέλουν; Να μας εξοντώσουν από τα μέρη μας;», αναρωτιέται η τραγική μάνα που περιγράφει τις τελευταίες στιγμές με τον γιο της αλλά και σε όσα δραματικά βίωσε όταν κουκουλοφόροι εισέβαλαν σπίτι της αναζητώντας τον γιο της: «Εδώ μας τυράννησαν έξι ώρες μέσα στο σπίτι, με το όπλο στο μέτωπο συνέχεια… ‘Μίλα αλβανικά’, ‘μα δεν ξέρω, είμαι Ελληνίδα’, με πετάνε στον καναπέ.. ‘Αυτό τι το θες;’ «Είμαι χριστιανή ορθόδοξη”, και πάλι με πετάνε, και μου δίνουν μια με το όπλο, με το κοντάρι και του σκάω το όπλο και μου λέει "θέλεις να σου την μπουμπουνίσω"; Κάνε ό,τι θες, μόνο το παιδί μου θέλω», αναφέρει η μητέρα του 35χρονου ομογενούς.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο του ΑΝΤ1:

Μνημόσυνο και πορεία στην Αθήνα

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου τιμά την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Χιμάρας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (5 Νοεμβρίου 1912) και την μνήμη του Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ώρα 4:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και σύντομη εκδήλωση στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στο μνήμα του Αρχηγού της Χιμάρας Σπύρου Σπυρομήλιου.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Διαβάστε επίσης:

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα: Δώστε πίσω το παιδί μου να το θρηνήσω