ΕΛΛΑΔΑ

Η Βόρεια Ήπειρος θρηνεί το παιδί της – Στερνό «αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Η Βόρεια Ήπειρος θρηνεί το παιδί της – Στερνό «αντίο» στον Κωνσταντίνο Κατσίφα

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Το Newsbomb.gr στους Βουλιαράτες -Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο του αδικοχαμένου 35χρονου - «Ράγισαν» και τα βουνά της Ηπείρου από το μοιρολόι της μάνας – Εκατοντάδες Έλληνες στο χωριό του για να τον αποχαιρετήσουν – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων

Οι αγαπημένοι του γονείς, οι αδερφές του, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, απλός κόσμος από την ελληνική μειονότητας της Αλβανίας και εκατοντάδες Έλληνες που σπεύδουν με αυτοκίνητα και πούλμαν από την Ελλάδα.

Είναι όλοι εκεί… για το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα που έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος βρίσκονται στους Βουλιαράτες και σας μεταφέρουν από την πρώτη στιγμή όλες τις εξελίξεις από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον Ελληνισμό.

Το πένθος στο σπίτι είναι βαρύ ενώ, όπως μεταδίδει από τους Βουλιαράτες νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο Κώστας Πλιάκος, ο έλεγχος στα σύνορα και συγκεκριμένα στο τελωνείο της Κακαβιάς είναι πάρα πολύ αυστηρός. Μάλιστα, οι αλβανικές Αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο σε έναν Έλληνα ο οποίος είχε «απαγορευμένο» τατουάζ.

Δείτε το βίντεο με το αναλυτικό ρεπορτάζ του απεσταλμένου μας:

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία ευελπιστούν όλα να κυλήσουν ομαλά, τονίζοντας πως δεν θέλουν εντάσεις και ακρότητες, ενώ κάποιοι εξέφρασαν φόβους για προβοκάτσια.

Δείτε δηλώσεις από τους ανθρώπους που έφτασαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα:

Τα όσα εκτυλίσσονται στο χωριό από τη στιγμή που έφτασε η σορός του 35χρονου είναι ανατριχιαστικά. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας του, η μητέρα του, οι αδερφές του αλλά και όλο το χωριό που έχει βυθιστεί στο πένθος για τον πρόωρο και άδικο χαμό του Κωνσταντίνου.

Ο πόνος της μάνας είναι αβάσταχτος καθώς δεν άντεξε μπροστά στο τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του παιδιού της και λύγισε με έναν σπαραγμό.

Το μοιρολόι της «ράγισε» και τα βουνά της Ηπείρου…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την στιγμή που η σορός του 35χρονου έφτασε στο χωριό:

H κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί την Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα Αλβανίας).

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνονται μέσα και έξω από το σπίτι του 35χρονου για να συλληπηθούν τους συγγενείς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα παρευρεθούν και πλήθος κόσμου από την Ελλάδα καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης αναχώρησαν για τους Βουλιαράτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας λεωφορεία με προορισμό το χωριό του αδικοχαμένου 35χρονου προκειμένου να πάνε στην κηδεία του.

Το πρώτο λεωφορείο από την Ελλάδα έφτασε στους Βουλιαράτες στις 03:00 τα ξημερώματα ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται δεκάδες λεωφορεία από όλη την Ελλάδα αλλά και κόσμος που θα φτάσει με ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Δείτε το βίντεο από τον απεσταλμένο του Newsbomb.gr στους Βουλιαράτες Κώστα Πλιάκο:

Με ηπειρώτικα μοιρολόγια και έξοδα του Δήμου το τελευταίο «αντίο»

Ο αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε πως ο Δήμος αναλαμβάνει τα έξοδα της κηδείας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως ο δήμος Δρόπολης θα τοποθετήσει μικροφωνική κατά τη διάρκεια της κηδείας ενώ ο ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας θα απαγγείλει επικήδειο λόγο μαζί με ένα μοιρολόι που του ζήτησε η μάνα του Κωνσταντίνου.

Το αηδόνι της Ηπείρου πήγε στους Βουλιαράτες μετά από πρόσκληση της οικογένειας του Κωνσταντίνου. Το μοιρολόι σπάει καρδιές, πραγματικά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: epirus-tv-news.gr

Διαβάστε επίσης:

Στους Βουλιαράτες η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα