Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Τάχιστα» οι αλλαγές στο χρονικό διάστημα που απομένει

Newsbomb

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: «Τάχιστα» οι αλλαγές στο χρονικό διάστημα που απομένει

Με το νέο πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαμαντόπουλο, συναντήθηκε ο επικεφαλής του γραφείου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου στην Ελλάδα, Ruben Cano, την Τετάρτη (08/11/2018). Με την κίνηση αυτή, η Διεθνής Ομοσπονδία «επικύρωσε» και τη διαδικασία αντικατάστασης του Νικόλαου Οικονομόπουλου, δίνοντας τη στήριξή της στην τελευταία προσπάθεια του Οργανισμού να αναστρέψει την πορεία αποκλεισμού του από το διεθνές ερυθροσταυρικό κίνημα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ. Συγκεκριμένα, ο νέος πρόεδρος παρουσία των Κωνσταντινίδου Βασιλικής (Α΄ Αντιπροέδρου), Μοναχού Όλγας (Ταμία), Κουμανίδου Αικατερίνης (Εφόρου Υλικού), Γεωργακόπουλου Χαράλαμπου, (Συμβούλου), Παναγάκου Ευστράτιου (Συμβούλου), Κουτρούμπα Δημήτριου (Συμβούλου, Προέδρου Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Βόλου), Σεφεριάδη Σεραφείμ (Συμβούλου), Κυριακόπουλου Γεώργιου (Συμβούλου) και Φιλιππιδάκη Δέσποινας (Συμβούλου, Νοσηλεύτριας Τομέα Νοσηλευτικής) ζήτησε από τον κ. Cano τη συμπαράσταση της Διεθνούς Ομοσπονδίας, προκειμένου η διοίκηση του ΕΕΣ να ολοκληρώσει με επιτυχία την αποστολή της, στο χρονικό διάστημα που απομένει.

Ειδικότερα, ο κ. Μαμαντόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Cano ότι τόσο η επικαιροποίηση του καταστατικού όσο και η εγγραφή νέων μελών, και ακολούθως η διεξαγωγή αρχαιρεσιών με διευρυμένη εκλογική βάση, απαραίτητες προϋποθέσεις για τον ριζικό εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συλλόγου και την εναρμόνισή του με τα διεθνή πρότυπα του Κινήματος, θα προχωρήσουν τάχιστα, σε πνεύμα συνεργασίας και σύμπνοιας με τη ΔΟΕΣ και την Ελληνική Πολιτεία.

Ο κ. Ruben Cano από την πλευρά του, αφού συνεχάρη τον κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο για την ανάληψη των καθηκόντων του, δήλωσε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία θα συνεχίσει να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο τον ΕΕΣ ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει μία στέρεα κοινωνική βάση και σύντομα να αποτελέσει παρελθόν η δυσάρεστη εξέλιξη της ενεργοποίησης της αναστολής.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν καθημερινή επικοινωνία και συνεργασία, καθώς ήδη βρίσκονται εν εξελίξει κοινά προγράμματα του ΕΕΣ και της ΔΟΕΣ, τόσο αναφορικά με τους μετακινούμενους πληθυσμούς όσο και με την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved