ΕΛΛΑΔΑ

Προσαγωγές ομογενών μετά την κηδεία του Κατσίφα

Προσαγωγές ομογενών μετά την κηδεία του Κατσίφα

Σε νέες προσαγωγές προχώρησαν Αλβανοί αστυνομικοί, αμέσως μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, που έγινε παρουσία πλήθους κόσμου το μεσημέρι της Πέμπτης (8/11).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο γαμπρός του 35χρονου ομογενή, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία του 35χρονου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η προσαγωγή του γαμπρού του Κωνσταντίνου Κατσίφα οφείλεται σε παρεξήγηση, για το λόγο αυτό λίγα λεπτά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές Αρχές.

Ενώ οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για πέντε άτομα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι προσαχθέντες είναι τελικά δώδεκα. Όλοι τους έχουν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου από τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Ντουλές τα άτομα αυτά, έχουν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και διευκρίνισε πως σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες.

Για τις προσαγωγές έχει ενημερωθεί από την Αλβανική Αστυνομία το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ενώ το ελληνικό προξενείο Αργυροκάστρου μεριμνεί για την παροχή προξενικής συνδρομής.

Υπενθυμίζεται ότι το νωρίτερα το πρωί πριν την κηδεία είχαν προσαχθεί άλλα τέσσερα άτομα τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα.

Διαβάστε επίσης:

Σπάει καρδιές το μοιρολόι του Σιάτρα για τον Κατσίφα (vid)

Κηδεία Κατσίφα - Ανατριχίλα: Ο Εθνικός Ύμνος στο σημείο της δολοφονίας (pics+vid)