ΕΛΛΑΔΑ

«Καλώς σκότωσαν τον Κατσίφα» - Σάλος με τις δηλώσεις του Λαέρτη Βασιλείου

«Καλώς σκότωσαν τον Κατσίφα» - Σάλος με τις δηλώσεις του Λαέρτη Βασιλείου

Λάερτης Βασιλείου |Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση έχουν προκαλέσει εδώ κι ένα εικοσιτετράωρο οι δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού, Λαέρτη Βασιλείου, ο οποίος σε δηλώσεις του προς την αλβανική τηλεόραση επιδοκίμασε τη στάση τωνειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Αλβανίας, που σκότωσαν ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου τον Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνο Κατσίφα, στους Βουλιαράτες.

Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής, ο Βασιλείου, ο οποίος κάνει καριέρα στη χώρα μας, έφτασε στο σημείο να αναρωτηθεί τι άλλο θέλει η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, ενώ υποστήριξε ότι όσοι έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του Κατσίφα «πήγαν για να προκαλέσουν και να χυθεί αίμα».

Με περίσσειο, μάλιστα, θράσος κάλεσε τους ομογενείς να καταδικάσουν την πράξη του 35χρονου στους Βουλιαράτες, ενώ δεν δίστασε να παραχαράξει την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης, τονίζοντας πως πρέπει να ξαναγραφτεί!

«Αυτοί που ήρθαν ήθελαν να προκαλέσουν δικούς μας αστυνομικούς για να χυθεί κι άλλο αίμα», εκτίμησε ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου παίρνοντας μέρος σε συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση, την ημέρα μάλιστα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο Λαέρτης Βασιλείου (Laerti Vasili), ο πατέρας του οποίου είναι Αλβανός και η μητέρα του Ελληνίδα, συμμετείχε σε εκπομπή με θέμα «Είναι Ελληνικό έδαφος οι Βουλιαράτες;».

Όπως υποστήριξε, όσοι πήγαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το έκαναν για να προκαλέσουν.

«Αν ήταν σωβινιστές και φασίστες δεν εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό», είπε, προσθέτοντας: «Το ερώτημα είναι τι ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η μειονότητα από εδώ και πέρα κι αν θα βγει κανείς από τη μειονότητα να καταδικάσει την πράξη του Κωνσταντίνου».

Σε άλλο σημείο παρέμβασής του, ο Λαέρτης Βασιλείου υποστήριξε ότι «Σήμερα (σ.σ. την ημέρα της κηδείας Κατσίφα) το αλβανικό κράτος είναι νικητής. Κέρδισε απέναντι στην προβοκάτσια», ενώ δεν δίστασε να αποδώσει τα εύσημα στις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας που «ενήργησαν γρήγορα και δεν είχαμε άλλα θύματα».

Ο ηθοποιός, αφού εξήρε επίσης τη στάση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στο Star Channel κατηγορώντας το για διαστρέβλωση της ιστορίας και ότι προσέδωσε εθνικιστική διάσταση στη δολοφονία Κατσίφα, εξέφρασε την άποψη για το πώς πρέπει να κινηθεί η Αλβανία, υποστηρίζοντας:

«Πρέπει οι 2 χώρες να συζητήσουν τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται στα βιβλία, για να αλλάξουν οι διαστρεβλώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία που ανάγκασε την Ελλάδα να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας για τη Μικρά Ασία και για όλα τα εδάφη από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

Πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία, πρέπει να παραδεχθούν το ρόλο των Αρβανιτών στην Ελληνική Επανάσταση γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους και θα συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στους Βουλιαράτες. (...) Εμείς οι Αλβανοί ως αρχαίος λαός που ζούμε στα δικά μας εδάφη, έχουμε φανεί πιο φιλικά απ’ ότι θα έπρεπε, ακόμα και σε όσους ήρθαν εδώ, τους Σλάβους και τους Πελασγούς».

Από τα «πυρά» του Λαέρτη Βασιλείου δεν ξέφυγε ούτε η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, η οποία κηρύχθηκε persona non grata στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα, ο Λαέρτης Βασιλείου, υποστήριξε: «Δείξαμε ανωτερότητα ως αλβανικός λαός και δώσαμε και μια απάντηση και στην ακραία Κύπρια Ευρωβουλευτή η οποία έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό μας λέγοντας ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην Ευρώπη με αίμα. Σήμερα, λοιπόν, δεν χύθηκε καθόλου αίμα».

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στο Στόλο: «Ασπίδα προστασίας» σε Καστελλόριζο και κυπριακή ΑΟΖ

Σε ρόλο νταή ο Ερντογάν - Απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: «Μη μας ζορίζετε» (vid)