ΕΛΛΑΔΑ

Στα «μαύρα» η Κυπαρισσία: Μετά τον Νικόλα, στερνό αντίο στους άλλους δύο 15χρονους

Στα «μαύρα» η Κυπαρισσία: Μετά τον Νικόλα, στερνό αντίο στους άλλους δύο 15χρονους

Βαρύ πένθος, ανείπωτη θλίψη και ένα τεράστιο κρίμα στα χείλη όλων. Αυτή είναι η εικόνα από την Κυπαρισσία όπου σήμερα κηδεύονται οι δύο 15χρονοι μαθητές που βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα το πρωί της Δευτέρας.

Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και απλός κόσμος έχουν συγκεντρωθεί στην εκκλησία της πόλης για να πουν το στερνό αντίο στους Χρήστο Μιρτάι και Ενρίκο Μπουζάνι, που μια κοπάνα από σχολείο έμελλε να τους στερήσει τη ζωή.

Την Τρίτη το μεσημέρι, σε κλίμα βαθιάς οδύνης, η κοινωνία της Κυπαρισσίας αποχαιρέτησε τον 15χρονο Νικόλα Τριαλώνα, τον τρίτο της παρέας που κατέληξε ακαριαία μετά τη μοιραία πρόσκρουση.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδούν τους τρείς φίλους, κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πόσο άδικα έφυγαν από τη ζωή στην πιο όμορφη ηλικία, πάνω που άρχιζαν να χτίζουν τα όνειρά τους.

Η μοιραία κοπάνα και η τελευταία βόλτα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία αγόρια, μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας πήγαν την πρώτη ώρα στο σχολείο τους, όμως στο διάλειμμα έφυγαν, ο ένας από αυτούς πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και όλοι μαζί έφυγαν να πάνε βόλτα στα Φιλιατρά.

Στο ύψος της Τερψιθέας, το αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε και έπεσε σε διερχόμενο φορτηγάκι. Από την πρόσκρουση καρφώθηκε σε τοιχίο που βρίσκεται δίπλα από τον δρόμο.

Τα δύο παιδιά, ο Έλληνας και το αγόρι από τη Βουλγαρία πέθαναν ακαριαία, ενώ ο οδηγός, ο 15χρονος από την Αλβανία μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

Συγκλονίζουν τα λόγια του τέταρτου φίλου της παρέας που δεν πήγε μαζί τους. «Τους είπα μην πάτε, θα πάρετε τζάμπα απουσίες. Σα να είχα ένα προαίσθημα ότι κάτι θα γίνει, δεν ξέρω».

Το προαίσθημα του Θανάση, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Αρνήθηκε τη βόλτα και γλίτωσε τη ζωή του. Λίγη ώρα αφού χαιρέτησε τους συμμαθητές του από το σχολείο, έμαθε τα κακά μαντάτα, ενώ το απόγευμα αποχαιρέτησε για πάτα τον κολλητό του φίλο.

Σήμερα, θα πει το στερνό αντίο και στους άλλους δύο φίλους του… Η Κυπαρισσία θρηνεί και η Ελλάδα συγκλονίζεται για μια κόμη φορά από τον άδικο και τόσο πρόωρο χαμό τριών νέων ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Κυπαρισσία: Δάκρυσαν και οι πέτρες στην κηδεία του μικρού Νικόλα