ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη: Όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα Ριχάρδου - Δείτε τη λίστα

Αποκάλυψη: Όλα τα ονόματα των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα Ριχάρδου - Δείτε τη λίστα

Ριχάρδος: Δείτε τη λίστα με τους 84 συνεργούς του Ριχάρδου και το κύκλωμα που ερευνά η Ελληνική Αστυνομία - Τη δράση της συμμορίας αποκαλύπτουν βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας – Ο Κινέζος, ο «καμπούρης» και οι ράβδοι - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ GALLERY TOY NEWSBOMB.GR

84 άτομα μαζί με τον Ριχάρδο, εκ των οποίων πολλοί αλλοδαποί από την Αλβανία, τη Συρία, την Τουρκία, ακόμα και από την Αιθιοπία αποτελούσαν την εγκληματική ομάδα που έκανε όλες τις δουλειές με το χρυσό.

dik 1

Όπως φαίνεται από τη λίστα που παρουσιάζει το newsbomb.gr οι εμπλεκόμενοι είχαν στήσει ένα τεράστιο δίκτυο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ολόκληρες οικογένειες που συμμετείχαν στο λαθρεμπόριο.

dik 2

Για λόγους δεοντολογίας έχουμε σβήσει τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Χυτήριο στα Εξάρχεια, όπου οι δύο εγκληματικές οργανώσεις της μαφίας του χρυσού έλιωναν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, αποκαλύπτουν βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ, η ΕΡΤ και φωτογραφικά - ντοκουμέντα από το CNN Greece.

Στο βίντεο, καταγράφεται Κινέζος επιχειρηματίας, ο οποίος, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση, μεταφέρει σε τσάντα το ποσό των 100.000 ευρώ, προκειμένου να παραδώσει τα μετρητά σε Τούρκο λαθρέμπορο χρυσού στο κέντρο της Αθήνας, ενώ γίνεται λόγος για συνεργασία κινέζων επιχειρηματιών με το κύκλωμα που ξέπλενε μαύρο χρήμα.

Σε δεύτερο βίντεο, εμφανίζεται αυτοκίνητο της σπείρας, στο οποίο βρίσκονται δύο άτομα, με τον συνοδηγό να παραλαμβάνει τις ράβδους χρυσού και να τις μεταφέρει στη συνέχεια σε τουριστικό λεωφορείο, του οποίου ήταν οδηγός. Οι ράβδοι χρυσού έφταναν έτσι μέχρι την Κωνσταντινούπολη, όπου διοχετεύονταν στη μαύρη αγορά.

Στο τρίτο βίντεο, εικονίζεται κτήριο στα Εξάρχεια το οποίο στέγαζε χυτήριο, όπου οι δύο εγκληματικές οργανώσεις έλιωναν κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα νέα για την υπόθεση του κυκλώματος χρυσού

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν το συγκεκριμένο άτομο τον αποκαλούσαν «καμπούρη», καθώς, όπως αναφέρει το CNN Greece, κρεμούσε τις ράβδους χρυσού στο εσωτερικό των ρούχων του με αποτέλεσμα να γέρνει μπροστά!

Oρισμένες φορές ξεπερνούσαν τα 20 κιλά - στις φωτογραφίες αποτυπώνεται καμπουριασμένος.

47262087 279057602814576 1586917315528622080 n

Οι οδηγοί που μετέφεραν παράνομα τον χρυσό στην Τουρκία φέρονται να έπαιρναν 100 ευρώ για κάθε κιλό χρυσού, ως «μεταφορικά».

Στη συνέχεια, ο χρυσός από την Τουρκία διοχετευόταν σε πολλές περιοχές της Ευρώπης. Το τμήμα ασφάλειας Αμαρουσίου δέχεται απανωτά τηλεφωνήματα από πολίτες που είχαν ενεχυριάσει κοσμήματά τους ρωτώντας τι θα γίνουν αυτά που είχαν δώσει σε καταστήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της αστυνομικής έρευνας.

Την ίδια ώρα, συνομιλίες που είναι καταγεγραμμένες στη δικογραφία δείχνουν και την προσπάθεια βασικού κατηγορούμενου να προβείς την αγορά μεγάλου ακινήτου -ακόμη και ξενοδοχείου- καθώς με αυτό τον τρόπο προσπαθούσαν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα.

Κατηγορούμενος: «…Αν σου τύχει κανένα καλό ακίνητο, ό,τι σου είπα»
Άγνωστη γυναίκα: «Ναι καλό ακίνητο πες μου…»
Κατηγορούμενος: «Ναι, σας είχα πει για κανένα ξενοδοχείο»
Άγνωστη γυναίκα: «Ξενοδοχείο μέσα στο κέντρο είπατε;»
Κατηγορούμενος: «Ναι, ναι στο κέντρο….»

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Δελτίο Θυελλωδών Ανέμων - Συνεχίζεται και την Παρασκευή η επέλαση της «Πηνελόπης» (pics)