ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Γαβρόγλου: Η μισθοδοσία των κληρικών δεν είναι θέμα παζαριού

Κώστας Γαβρόγλου: Η μισθοδοσία των κληρικών δεν είναι θέμα παζαριού

Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα νομοθετικά, τα ασφαλιστικά, τα συνταξιοδοτικά και μισθολογικά δικαιώματά των κληρικών.

«Η διακριτότητα των ρόλων κράτους – Εκκλησίας και η συνδιαχείριση της αμφισβητούμενης περιουσίας είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου θεσμού», αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Realnews", ο Κώστας Γαβρόγλου και συμπληρώνει ότι «όλα θα γίνουν με προσεκτικά βήματα».

Ξεκαθαρίζει, ακόμα, ότι οι 10.000 προσλήψεις στη Δημόσιο, που θα πραγματοποιηθούν αν αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας των κληρικών, θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και είναι ανεξάρτητες με τους 15.000 διορισμούς στην Παιδεία, που έχουν εξαγγελθεί για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ο κ. Γαβρόγλου κατηγορεί τη ΝΔ για τη στάση της έναντι των μαθητικών καταλήψεων για το Μακεδονικό, λέγοντας ότι «βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση κώφευσης και αφωνίας σε σχέση με τη φασιστική δράση ακροδεξιών χρυσαυγιτών σε σχολεία», καθώς και ότι «σέρνεται πίσω από τους άρρηκτους δεσμούς του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη με τα χουντοφασιστικά καρκινώματα».

Κάνει επίσης λόγο για ήττα της πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αμφισβήτησή της ότι η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια και για το ότι θα ήταν αδύνατον να εφαρμοστούν αντίμετρα για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. «Δεν θα έπρεπε να αρθρώσει έστω και λίγες λέξεις αυτοκριτικής για το πόσο λάθος ήταν η πολιτική της όλα αυτά τα χρόνια;», διερωτάται ο ίδιος και συμπληρώνει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση κάνει πράξη αυτό που είχε υποσχεθεί, πετυχαίνοντας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, να μπαίνει η χώρα σιγά-σιγά στον δρόμο της ανάπτυξης και να αίρονται οι αδικίες».

Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με νεκρή φοιτήτρια στη Ρόδο – Άγριο έγκλημα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Αναλυτικά τα ποσά ανάλογα με το εισόδημα - Πώς θα πάρετε έως και 1.400 ευρώ