ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στο γραφείο του Μπουτάρη από εργαζόμενους στο Δήμο

Κατάληψη στο γραφείο του Μπουτάρη από εργαζόμενους στο Δήμο

Σε κατάληψη του γραφείου του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη προχώρησαν εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι διαμαρτύρονται για μια σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με δεδουλευμένα αλλά και με προσλήψεις προσωπικού.

Οι υπάλληλοι του δήμου στην καθαριότητα που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από το δημαρχείο της συμπρωτεύουσας, κάνουν λόγω για αδιαφορία του δήμου για τα προβλήματα τους και ζητούν να συναντηθούν με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να τους καταβληθούν τα χρήματα από τα νυχτερινά και τα εξαιρέσιμα, να παρθούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας και να γίνουν προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά προσωπικού. Οι εργαζόμενοι που απείχαν από την εργασία τις δύο τελευταίες Κυριακές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις επόμενες 48 ώρες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να συναντηθούν με το δήμαρχο ή εκπρόσωπο της διοίκησης του δήμου προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματα τους, ενώ ταυτόχρονα κάνουν λόγω για αδιαφορία από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, αφού όπως τονίζουν αν και γνώριζαν για τη σημερινή κινητοποίηση ωστόσο κανένας δεν βρίσκεται αυτή την ώρα στο δημαρχείο.

«Δεν πάει άλλο. Πρέπει να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος και συνεχίζοντας τονίζει: «Πολλές φορές οι συνάδελφοι αγοράζουν τα ΜΑΠ - γάντια, μποτάκια και εξοπλισμό προστασίας - από την τσέπη τους, ενώ έχουν να πληρωθούν τις νυχτερινές τους βάρδιες από τον μήνα Μάιο».

Όσον αφορά το προσωπικό, ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρει πως οι εργαζόμενοι δουλεύουν με 500 άτομα λιγότερα. «Η διοίκηση απαξιώνει συνειδητά τον τομέα της καθαριότητας», σημειώνει από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Λάζαρος Μιχαηλίδης.

Διαβάστε επίσης: «Πουλάει τρέλα» ο Ζάεφ: Η «μακεδονική γλώσσα» θα διδάσκεται στην Ελλάδα