ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Μολότοφ και χημικά (pics+vids)

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Μολότοφ και χημικά (pics+vids)

Νέα επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βρήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ συνεχίζεται. Οι δρόμοι γύρω από τα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) είναι κλειστοί.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε τα βίντεο:

Την ίδια στιγμή, φωτιά ξέσπασε σε εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Εγνατία, μετά τα επεισόδια που σημειώνονται με την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Άντρες της πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κοντέινερ του εργοταξίου, στο ύψος του Άσυλου του Παιδιού, αλλά και της διάσπαρτες φωτιές στην οδό Εγνατία.

Η αστυνομία προχώρησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός ατόμου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη για συμμετοχή στα επεισόδια.

Η ένταση συνεχίζεται, με ομάδες που έχουν ορμητήριο τη Θεολογική Σχολή, να βγαίνουν κατά διαστήματα στο οδόστρωμα και να πετάνε μολότοφ. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Βίντεο, φωτογραφίες: thestival.gr