ΕΛΛΑΔΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια για πολλές ώρες (pics+vids)

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια για πολλές ώρες (pics+vids)

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος | Ειδήσεις: Οδομαχίες και σοβαρά επεισόδιαμεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών σημειώνοντανγια αρκετές ώρες το βράδυ της Πέμπτης (06/12/2018), μετά το πέρας της πορείας στη μνήμη του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - To Newsbomb.gr κάλυψε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το κέντρο της Αθήνας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 20:00, οπότε και ολοκληρώθηκε η πορεία, η οποία κατέληξε στα Εξάρχεια, στο σημείο όπου είχε δολοφονηθεί ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος το 2008 από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης «εκρηκτική», καθώς από τις 17:00 και μετά ομάδες κουκουλοφόρων είχαν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα, με κάδους και μπάζα στα στενά των Εξαρχείων, αλλά και στους δρόμους περιμετρικά του Πολυτεχνείου.

Μετά το τέλος της πορείας, η ένταση γενικεύτηκε, καθώς οι κουκουλοφόροι άρχισαν να εκτοξεύουν «βροχή» από μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, με τις τελευταίες να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών, δακρυγόνων, βομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ υπήρξε συνδρομή και από «αύρες» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τα επεισόδια

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια τραυματίστηκαν δύο πολίτες, ένας στην πλατεία Εξαρχείων, ένας στην οδό Κουντουριώτου, καθώς και δύο αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκαν συνολικά 35 προσαγωγές. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, είχαν συλληφθεί συνολικά τρεις ανήλικοι για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Δείτε σχετικά:

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δύο τραυματίες στα Εξάρχεια

Ένταση και σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ωστόσο, τη στιγμή που τα Εξάρχεια έπαιρναν για ακόμη μία φορά «φωτιά», εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονταν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της πλατείας Συντριβανίου. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ομάδα κουκουλοφόρων με ορμητήριο την υπό κατάληψη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, πετούσαν για αρκετές ώρες πέτρες, αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα στις δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απαντούσαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Φωτιά ξέσπασε στο εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Εγνατία, κοντά στο Άσυλο του Παιδιού, η οποία κατασβήστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο.

Το σκηνικό της έντασης μεταφέρθηκε μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, ενώ μικρότερης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή, στην οδό Εθνικής Αμύνης.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε δημοσιογράφος που κάλυπτε τα γεγονότα, ο οποίος δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η Αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη, ενώ προσήχθησαν περισσότερα από 20 άτομα.

Επεισόδια και στην Κρήτη

Με μικρή ένταση ολοκληρώθηκε στα Χανιά και στο Ηράκλειο η συγκέντρωση και η πορεία για την επέτειο της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Δείτε φωτογραφίες από τα άγρια επεισόδια στα Εξάρχεια

Όλα όσα έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης (06/12)

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και η οποία κατέληξε σε οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων.

Τις εικόνες και το ρεπορτάζ των επεισοδίων κατέγραψε λεπτό προς λεπτό η Ευδοκία Μύτιλη.

Δείτε εδώ τι έγινε στη μεσημβρινή πορεία των μαθητών

(πηγή φωτογραφιών: Thestival.gr, Eurokinissi, Λευτέρης Παρτσάλης)

Διαβάστε επίσης:

Δασκάλα δημοτικού απολύθηκε γιατί είπε ΑΥΤΟ στους μαθητές της

Δείτε πιο κάτω σε μορφή Live Blog όλα όσα κατέγραψε το Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια της φετινής επετείου στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου