ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Η «τέλεια» έκρηξη! Επαγγελματίες οι δράστες - Δεν τους κατέγραψε καμία κάμερα

Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Η «τέλεια» έκρηξη! Επαγγελματίες οι δράστες - Δεν τους κατέγραψε καμία κάμερα

Έκρηξη βόμβας | ΣΚΑΪ | Τρομοκρατική επίθεση ΣΚΑΪ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των βομβιστών που τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12) τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμόστις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρή έκρηξη.

Άκρως «επαγγελματική», προετοιμασμένη και προμελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια ήταν η τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο κανάλι του ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τα έως τώρα ευρήματα.

Τόσο τα πρώτα ευρήματα του μηχανισμού όσο και οι κινήσεις των τρομοκρατών, δείχνουν ότι οι δράστες είχαν εμπειρία, τόσο την κατασκευή, όσο και στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καμία από τις κάμερες που κατέγραψαν το περιστατικό δεν έχει καταγράψει τα πρόσωπα των δραστών, καθώς η προσέγγιση έγινε από «τυφλό» σημείο, που δεν τους «έπιανε» το σύστημα παρακολούθησης.

Οι Αρχές «βλέπουν» κοινά στοιχεία στον τρόπο δράσης με το χτύπημα που είχε σημειωθεί πρόσφατα στην κατοικία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα και μελετούν αν πίσω από την επίθεση στο κανάλι του Νέου Φαλήρου κρύβεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Η ΟΛΑ έχει διαπράξει τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις στο ίδιο μοτίβο, μια στο ΣΕΒ και η άλλη στο Εφετείο Αθηνών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά την έκρηξη, άγνωστος ανήρτησε στον λογαριασμό Twitter της Αστυνομίας απειλή για τοποθέτηση δεύτερης βόμβας στον σταθμό.

Το ύποπτο όχημα στα Πετράλωνα και τα δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης

Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. περνούν από «κόσκινο» το καμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στην περιοχή των Πετραλώνων. Σϋμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο όχημα ήταν κλεμμένο και οι πινακίδες του παραποιημένες.

Βίντεο-ντοκουμέντο από τον εμπρησμό του οχήματος των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν στη 01:45, όταν άγνωστος άνδρας πραγματοποίησε δύο τηλεφωνήματα: Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε σε γνωστή ιστοσελίδα και το δεύτερο στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. Ο άνδρας προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον κτήριο του ΣΚΑΪ.Ο άγνωστος που σύμφωνα με την ιστοσελίδα κάλεσε από εμφανή αριθμό, έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα».

Πράγματι, στις 02:37 ακριβώς σημειώθηκε μια ισχυρότατη έκρηξη έξω ακριβώς από τα γραφεία του ΣΚΑΪ, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος. Από την έκρηξη σημειώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην πρόσοψη του κτηρίου αλλά και σε πολλά από τα γραφεία του σταθμού, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και τον αποκλεισμό της γύρω περιοχής, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, καθώς ειδοποιήθηκαν όσοι εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στις εγκαταστάσεις του σταθμού και μπόρεσαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δέκα κιλά εκρηκτικής ύλης, γεγονός που επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα και πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

IMG042058

Εξάλλου, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

IMG042206

Αμέσως μετά την έκρηξη, στα γραφεία του ΣΚΑΪ έσπευσαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Επίσης, στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, καθώς και το διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

IMG042339

*Φωτογραφία ΣΚΑΪ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Την ίδια στιγμή, την απερίφραστη καταδίκη του ο εκφράζει ο πολιτικός κόσμος της χώρας για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/12/2018) η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Προκόπης Παυλόπουλος καταδικάζει την «προκλητικώς αντιδημοκρατική ενέργεια» σε βάρος του σταθμού και των εργαζομένων ρτου.

Δείτε σχετικά:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ - Παυλόπουλος: «Καταδικάζουμε την προκλητικώς αντιδημοκρατική ενέργεια»

Νίκος Βούτσης: Αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης

«Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα» σημείωσε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δείτε σχετικά:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ - Βούτσης: «Αυτονόητη και απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η βία μόνο αποτροπιασμό προκαλεί

Τη βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την καθημερινή καταδίκασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Αλέξης Τσίπρας: Επίθεση από δειλές και σκοτεινές δυνάμεις

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε σχετικά:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ - Τσίπρας: «Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων»

Όλγα Γεροβασίλη: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

«Η Δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό», ήταν η πρώτη δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, από το σημείο της έκρηξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κυρία Γεροβασίλη η οποία έσπευσε μαζί με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού, πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τη Δημοκρατία».

«Ευτυχώς υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες και αυτό μας καθησυχάζει, αυτό αποφεύχθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας», κατέληξε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη:

Μητσοτάκης: Εξαιρετικά επικίνδυνη η ανοχή στη βία

Στα γραφεία του ΣΚΑΪ βρέθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, με τη σειρά του, καταδίκασε κι αυτός την τρομοκρατική ενέργεια.

«Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνησης έχει παρενέργειες, πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε σχετικά:

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ - Μητσοτάκης: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η ανοχή στη βία» (vid)

Κώστας Μπακογιάννης: Η επίθεση στον ΣΚΑΙ είναι η επιβεβαίωση και η σφραγίδα του ακραίου διχασμού

Την απερίφραστη καταδίκη του για την τρομοκρατική ενέργεια στον ΣΚΑΪ καταδίκασε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννης.

Δείτε σχετικά:

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ - Μπακογιάννης: Τη Δημοκρατία την κατακτάς με Δημοκρατία

Σπυράκη: «Η δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται»

Την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ καταδίκασε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, που τόνισε ότι η «δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν».

Η κυρία Σπυράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Υπογράμμισε δε, πως αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης και της Αστυνομίας. «Αυτό που συνέβη σήμερα δεν είναι απλώς καταδικαστέο αλλά χρήζει επείγουσας δράσης», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε σχετικά:

Βόμβα στον ΣΚΑΪ - Ποτάμι: Η βομβιστική επίθεση εναντίον ΜΜΕ, είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας

Δείτε στη gallery φωτογραφίες του Newsbomb.gr από το σημείο που σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: Έκανε αποδοχή σε ένα «αθώο» αίτημα φιλίας στο Facebook - Ο εφιάλτης μόλις ξεκίνησε...

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες και χιόνια - Πού θα «χτυπήσουν» σε λίγες ώρες

Συντάξεις Ιανουαρίου 2019: Εβδομάδα πληρωμών - Δείτε τις ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία