ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που είχαν απαγάγει στον Πειραιά (vid)

Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που είχαν απαγάγει στον Πειραιά (vid)

Τον 50χρονο είχαν απαγάγει άγνωστοι έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά στις 27/12/2018 και από τότε δεν υπήρξε κανένα ίχνος ζωής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o επιχειρηματίας επικοινώνησε ο ίδιος με την αστυνομία από το σπίτι του όταν αφέθηκε ελεύθερος από τους απαγωγείς.

Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί για την απαγωγή από την οικιακή βοηθό του επιχειρηματία, που είχε δει τους δράστες να τον επιβιβάζουν με τη βία σε αυτοκίνητο.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις αφού αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη καταθέσεις αλλά και η ίδια η έρευνα.

Ωστόσο, οι απαγωγείς δεν είχαν επικοινωνήσει ποτέ με την οικογένεια του επιχειρηματία για λύτρα ούτε είχαν εκφράσει κάποιο άλλο αίτημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ζητούσαν οι απαγωγείς και αν τελικά ο επιχειρηματίας έδωσε κάποιο ποσό. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως οι απαγωγείς διαπραγματεύονταν μόνο με τον ίδιο καθώς δεν είχαν τηλεφωνήσει σε κανένα συγγενικό του πρόσωπο.

H ομάδα «κρούσης» των απαγωγέων

Ο 50χρονος που έχει εταρεία με την οποία εφοδιάζει με ποτά και τρόφιμα πλοία, από τις εννέα σήμερα το πρωί έπαψε να δίνει σημάδια ζωής. Το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιήθηκε και οι συγγενείς του βιώνουν πρωτόγνωρες στιγμές αγωνίας.

Τέσσερα άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορούσαν μπλούζες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας του είχαν στήσει καρτέρι κάτω από το σπίτι του.

Όταν ο επιχειρηματίας κατέβηκε από το διαμέρισμα του που βρίσκεται στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην ακτή Θεμιστοκλέους και κινήθηκε προς το αυτοκίνητο του, τότε δέχτηκε την επίθεση των δραστών. Οι εύσωμοι άνδρες τον ακινητοποίησαν και με τη βία τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού αμέσως ειδοποίησε τις αστυνομικές Αρχές. Στην ΕΛ. ΑΣ. σήμανε συναγερμός και ειδικά κλιμάκια της έσπευσαν στο σημείο.

Η επιχείρηση... αστραπή

Η ακτή Θεμιστοκλέους αποκλείστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Σήμανσης οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρώσουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να εξιχνιάσουν την περίεργη υπόθεση.

Το θύμα που είναι πατέρας τριών παιδιών, φαίνεται ότι είχε γίνει στόχος παρακολούθησης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κι αυτό γιατί οι δράστες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τις ενέργειες τους, έτσι ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί για τις κινήσεις τους και να φέρουν εις πέρας σε μικρό χρονικό διάστημα την αποστολή τους.