ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε Ρομά στην Κηφισιά

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε Ρομά στην Κηφισιά
EUROKINISSI

Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον θανάσιμο τραυματισμό του 36χρονου στην Κηφισιά - Ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος Ρομά

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε κατά τη διάρκεια συμπλοκής και τραυμάτισε θανάσιμα 36χρονο Ρομά, το απόγευμα της Τετάρτης (16/1) στην Κηφισιά.

Σε βάρος του αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά ο εισαγγελέας θα αποφανθεί για την κατηγορία με βάση τα στοιχεία της προανάκρισης.

Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε και ο δεύτερος Ρομά που ήταν στο επεισόδιο. Πρόκειται για έναν 45χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές για απάτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος που έπεσε νεκρός είναι σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου το 2009 στο Ζεφύρι, ενώ ερευνάται εάν εμπλέκεται σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Για το αιματηρό συμβάν, ο αστυνομικός, στην κατάθεσή του αναφέρει ότι την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του είδε δύο Ρομά να επιβιβάζουν 82χρονη γειτόνισσά του σε ΙΧ και τους καταδίωξε, μέχρι που κατάφερε να τους σταματήσει. Ο ένας βγήκε από το αυτοκίνητο και συνεπλάκησαν. Όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός, ο άνδρας, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, του πρότεινε περίστροφο, γι' αυτό αυτός έβγαλε το πιστόλι του και πυροβόλησε πρώτος.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, πυροβόλησε δύο φορές προς τα πάνω για εκφοβισμό και άλλες δύο φορές προς το έδαφος κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Δεν κατάλαβε ότι τραυματίστηκε ο δράστης, καθώς ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε μαζί με τον συνεργό του και ο ίδιος παρέλαβε την 82χρονη με το αυτοκίνητό του και την πήγε στο σπίτι της, ενώ εν τω μεταξύ είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δραση.

Ο 36χρονος Ρομά μεταφέρθηκε 45 λεπτά αργότερα στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου εξέπνευσε μετά από λίγο. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, φέρει ένα διαμπερές τραύμα από σφαίρα με οπές χαμηλά στην πλάτη και στο στήθος. Από την ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστωθεί ποια είναι η πύλη εισόδου και ποια η πύλη εξόδου του βλήματος.

Ο 45χρονος, ο οποίος ήταν μαζί με το θύμα, αναζητείται.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις