ΕΛΛΑΔΑ

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας με αφορμή καταγγελίες για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας με αφορμή καταγγελίες για τον ΧΥΤΥ Γραμματικού
EUROKINISSI

Τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας με αντικείμενο καταγγελίες για την λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Γραμματικού διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελος Ιωαννίδης με αφορμή καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.

Ο κ. Ιωαννίδης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβώσει αν είναι βάσιμες οι καταγγελίες φορέων και κατοίκων της περιοχής οι οποίοι υποστηρίζουν πως είναι παράνομη η λειτουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους, αναφερόμενοι μεταξύ άλλων σε ακατάλληλο έργο το οποίο κατασκευάστηκε σε σεισμογενή περιοχή την οποία διατρέχουν ρέματα.

Η υπόθεση του επίμαχου χώρου προκαλεί εδώ και χρόνια αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής οι οποίες εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα μετά από την έγκριση που έδωσε πρόσφατα ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων σε δοκιμαστική λειτουργία ΧΥΤΥ με δυνατότητα επεξεργασίας περίπου 23 χιλιάδων τόνων υπολειμμάτων.

Από την πλευρά τους τόσο η Περιφέρεια όσο ο ΕΣΔΑ τονίζουν ότι η κατασκευή του έργου πληροί όλες τις περιβαλλοντικές οδηγίες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επισημαίνουν ότι η λειτουργία του ΧΥΤΥ αφορά στα σκουπίδια του δήμου Μαραθώνα και των όμορων δήμων. Επίσης αναφέρουν πως έχουν γίνει 28 προσφυγές σε διοικητικές και δικαστικές αρχές σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχουν απορριφθεί όλες.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις