ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην υπόθεση των Πρεσπών για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητικής και ενεργητικής  δωροδοκίας όπως  και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία δια του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη.

Στη μήνυση, επισημαίνεται η αναφορά του τέως υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (20.10.2018) ότι ο Τζώρτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό την εξαγορά πολιτικών προσώπων στη χώρα μας και τα Σκόπια.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνεται ότι στο tweeter ο Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος των δύο εκατ. ευρώ.

Από τις εν λόγω αναφορές των τέως υπουργών κατά τη μηνυτήρια αναφορά, «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή του Ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσα συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της Συνθήκης των Πρεσπών το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».

Ακόμη, στη μήνυση γίνεται αναφορά στον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο ο οποίος ενώπιον της Βουλής κατήγγειλε την Κυβέρνηση για την σιωπή της ως προς τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου και ζήτησε εξηγήσεις χωρίς όμως να λάβει κάποια απάντηση.

Βάσει αυτών η Συνομοσπονδία ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν:

  • Εάν ο Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος,
  • Εάν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί εάν ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά το Νίκου Κοτζιά για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους και
  • Να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν άλλων αδικημάτων.

Τέλος, η Συνομοσπονδία ζητεί η μήνυση να διαβαστεί στην Βουλή και να αρθεί το απόρρητο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικές ειδήσεις