ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος για την Κωνσταντίνα Μιχαήλ - Ραγίζει καρδιές το συγκλονιστικό «αντίο» της

Θρήνος για την Κωνσταντίνα Μιχαήλ - Ραγίζει καρδιές το συγκλονιστικό «αντίο» της
EUROKINISSI

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο ηθοποιός, Τρύφων Καρατζάς.

Ο γνωστός ηθοποιός συμμετείχε σε πολλές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές επιτυχίες.

Ο Τρύφων Καρατζάς γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και σπούδασε με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών με δάσκαλο τον Δημήτρη Ροντήρη, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρέτησε ως εκφωνητής στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων (1958). Μετά την απόλυσή του από το Στρατό συνέχισε να εργάζεται ως εκφωνητής επί σειρά ετών παράλληλα με τη θεατρική του δραστηριότητα.

Η πρώτη ταινία που συμμετείχε στο σινεμά ήταν οι «Ερωτικές ιστορίες» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην οποία κρατούσε έναν μικρό ρόλο. Συμμετείχε, μεταξύ άλλων στις ταινίες: Ερωτικές ιστορίες (1959), Ο εμποράκος (1967), Ο Λαμπίρης εναντίον των παρανόμων (1967), Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγαπούν (1968), Πληγωμένα νιάτα (1969), Σκιές στην άμμο (1970), Βία & γοητεία (1989), Ζιγκολό (1993), Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο (2001).

Στο θέατρο η πρώτη του παράσταση ήταν «Η δωδέκατη νύχτα».

Επί 10 χρόνια συμμετείχε στον θίασο του Κώστα Μουσούρη με μικρούς και μεγάλους ρόλους. Η τελευταία παράσταση στην οποία συμμετείχε ήταν «Οι 12 ένορκοι» στο θέατρο Αλκμήνη.

Όσον αφορά στην τηλεόραση, έπαιξε σε πολλές σειρές, τελευταία την «Ονειροπαγίδα» του ΑΝΤ1 το 2011, ενώ μετά από αυτό το σήριαλ ο 82χρονος ηθοποιός σπάνια έκανε δημόσιες εμφανίσεις.

Ωστόσο, ο ρόλος όμως που τον είχε κάνει ακόμα πιο γνωστό στο ευρύ κοινό ήταν στη σειρά το «Λαβ σόρρυ» με τον Τάσο Χαλκιά και την Κωνσταντίνα Μιχαήλ που προβλήθηκε το 1994 στο Μega και είχε μεγάλη επιτυχία.

H Kωνσταντίνα Μιχαήλ που έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική στο πλευρό του θέλησε με ένα δημόσιο μήνυμα να του πει όσα δεν πρόλαβε.

Δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη σειρά και ράγισε καρδιές με το μήνυμα που το συνόδευσε:

«Αχ! Μπαμπά!». Η αρχή μου και το φινάλε σου. Να αναπαυθείς αγαπημένε μου Τρύφωνα Καρατζά. Ήταν τιμή μου και καμάρι μου να παίξω την κόρη σου, πάντα με γέμιζε χαρά το γύρισμα μαζί σου. Εσύ με πήρες από το χέρι για να ξεκινήσω τη δουλειά αυτή. Σε ευχαριστώ. Δεν σου το είπα ποτέ. Συγγνώμη μπαμπά».

Σχετικές ειδήσεις