ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο: Λαϊκός ξεσηκωμός για τη Μακεδονία - Περισσότεροι από 200.000 από τη Β. Ελλάδα

Συλλαλητήριο: Λαϊκός ξεσηκωμός για τη Μακεδονία - Περισσότεροι από 200.000 από τη Β. Ελλάδα

Συλλαλητήριο Μακεδονία | Όλες οι ειδήσεις: Άνευ προηγουμένου, φαίνεται ότι είναι η κινητοποίηση του κόσμου στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς όπως εκτιμούν οι διοργανωτές του αυριανού (20/1) συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, περίπου 200.000 άτομα θα φτάσουν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία.  

Μάλιστα όπως εκτιμούν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, η συγκέντρωση της Κυριακής αναμένεται να ξεπεράσει σε όγκο αυτή της 4ης Φεβρουαρίου του 2018. « Περιμένουμε πάνω από 3.000 λεωφορεία από τη Βόρεια Ελλάδα. Εκτιμούμε ότι 150.000 – 200.000 θα κινηθούν με λεωφορεία», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό το μέλος της επιτροπής Μιχάλης Πατσίκας.

Στη Θεσσαλονίκη, διαρκώς αυξάνονται τα λεωφορεία που μισθώνονται για να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου που θέλει να μεταβεί στην πρωτεύουσα. Το κόστος της συμμετοχής κυμαίνεται από 20- 23 ευρώ, ενώ τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν την κάθοδο τους προς την Αθήνα από το βράδυ του Σάββατου.

Τις προηγούμενες μέρες η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής πραγματοποίησε μεγάλη καμπάνια σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα του συλλαλητηρίου της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες συγκεντρώθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ. Απλοί ομογενείς και σύλλογοι πρόσφεραν χρήματα για τον αγώνα που δίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων για να μην περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Αστακός» η Αθήνα

Περίπου 2.000 αστυνομικοί έχουν κληθεί από τις υπηρεσίες τους για να συνδράμουν στα μέτρα που θα παρθούν πριν και τα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου. Όσον αφορά τα λεωφορεία που θα έρθουν από την επαρχία, θα σταματούν σε Κατεχάκη και Συγγρού – Φιξ. Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς θα κλείσει ο σταθμός του Συντάγματος.

Διαβάστε επίσης: Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Δείτε τι περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου

Σχετικές ειδήσεις