ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ραντεβού όλων των Ελλήνων στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ραντεβού όλων των Ελλήνων στο Σύνταγμα
EUROKINISSI

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία: Όλα έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο - Τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία θα μεταφέρουν περίπου 200.000 διαδηλωτές στην Αθήνα - Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών - Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί - Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν - Σε ποιους δρόμους θα διακοπεί η κυκλοφορία

Για τη «μεγαλύτερη μάχη» ενάντια στην «προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών» μιλούν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία του σημερινού συλλαλητηρίου.

Διαδηλωτές από κάθε γωνιά της χώρας αναμένεται να κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους «πρόθυμους» βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρεται στο επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρει:

«Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία! Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη. Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το “παρών” στο Μεγάλο Συλλαλητήριο.»

» Στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι Όλοι οι Έλληνες θα βρεθούμε εκεί, έξω από την ελληνική Βουλή, για να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική! Να μη λείψει κανείς!».

Όπως έγινε γνωστό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα ενώ στο συλλαλητήριο θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Πάνω από 3.000 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (19/01) πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία που θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας

«Έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ενημερώνουμε πως:

1. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το Μετρό Κατεχάκη (πλησίον).

2. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα Μετρό ΦΙΞ και ΣΕΦ».

«Αστακός» η Αθήνα

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο της Κυριακής θα πάρουν μέρος 2.000 αστυνομικοί.

Το ελικόπτερο και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνα από την πλατεία Συντάγματος στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Παράλληλα, θα στηθεί φραγμός στην οδό Αμερικής με κλούβες των ΜΑΤ, καθώς στη μια το μεσημέρι στα Προπύλαια θα υπάρχει αντισυγκέντρωση. Η εντολή που υπάρχει είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή τα άτομα των δυο συγκεντρώσεων, ώστε να αποφευχθούν οι προκλήσεις.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, επίσης, αυξημένα μέτρα φύλαξης της Βουλής αλλά και του Μαξίμου, με βασική εντολή να σφραγιστεί κάθε σημείο γύρω από τα δυο κτήρια που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε εφαρμογή από την ΕΛ.ΑΣ από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο στις 22:00, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία από σήμερα στις 6:00, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν

Κλειστοί την Κυριακή, από τις 10 το πρωί λόγω του συλλαλητηρίου, οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια με εντολή της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

Οι επώνυμοι που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο

Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο θα είναι ο πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρο της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου. Την είδηση ανακοίνωσε μέσω Facebook ο συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας Μιχάλης Πατσίκας. Ο Κρις Σπύρου θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες μορφές του απόδημου ελληνισμού και χαίρει της εκτίμησης τόσο της Ομογένειας όσο και μεγάλης μερίδας της επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Τη συμμετοχή τους έκαναν γνωστή, με δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο» και πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη».

Νέα παρέμβαση για το Μακεδονικό έκανε και ο κορυφαίος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης καλώντας την ελληνική βουλή να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα» της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συγκλονιστική του ομιλία στο Σύνταγμα στο προηγούμενο μεγάλο συλλαλητήριο που είχε διεξαχθεί για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επανήλθε τονίζοντας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ότι η ζημιά «που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη».

Την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχουν εκφράσει ήδη αρκετοί καλλιτέχνες.

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Πώς θα πάτε στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Καιρός: Η ΕΜΥ προειδοποιεί για νέα κακοκαιρία με ισχυρά φαινόμενα – Πού και πότε θα «χτυπήσουν»

Αποκάλυψη - βόμβα: Με ποιον πρώην πρωθυπουργό επικοινώνησε ο Τσίπρας

Σχετικές ειδήσεις