ΕΛΛΑΔΑ

Ανατριχίλα στα Λεχαινά: Τυφλό κορίτσι κλεισμένο για 10 χρόνια σε κλουβί

Ανατριχίλα στα Λεχαινά: Τυφλό κορίτσι κλεισμένο για 10 χρόνια σε κλουβί
pixabay

Αίσιο τέλος είχε η ιστορία του 18χρονου τυφλού κοριτσιού που από τα επτά του χρόνια, ζούσε σε κλουβί στο Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών με αναπηρία στα Λεχαινά Ηλείας, και η οποία είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης τον περασμένο Νοέμβριο.

Εδώ και λίγες µέρες η 18χρονη σήµερα κοπέλα ζει σε ένα δωµάτιο που κατασκευάστηκε ειδικά για εκείνη, µε παράθυρο και τοίχους καλυµµένους µε µαλακό υλικό ώστε να µην κάνει κακό στον εαυτό της. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η ίδια δείχνει πιο ήρεμη, ενώ πού και πού ξεστομίζει κάποιες λέξεις.

Το ίδιο συµβαίνει πλέον και µε τους άλλους 5 πρώην έγκλειστους σε κλουβιά, που ζούσαν υπό συνθήκες βασανισµού στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, το κολαστήριο των εγκαταλειµµένων. Με τη µεταφορά τους σε δωµάτια µειώθηκαν οι αυτοτραυµατισµοί και οι άνθρωποι δείχνουν πιο ήρεµοι.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης τον περασμένο Νοέμβριο, το κράτος κινητοποιήθηκε µε ταχύτητα, ενώ ταυτόχρονα η οµάδα παρέµβασης του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού (που µε χρηµατοδότηση της ΜΚΟ Lumos έχει ιδρύσει η Βρετανίδα συγγραφέας του Χάρι Πότερ Τζ.Κ. Ρόουλινγκ), η οποία είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να βγάλει από τα κλουβιά τους τελευταίους έγκλειστους (τους είχαν εκεί για να µην αυτοτραυµατιστούν), κατόρθωσε να αποκαθηλώσει όλους τους ασθενείς.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr