ΕΛΛΑΔΑ

Κορκονέας για δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα

Κορκονέας για δολοφονία Γρηγορόπουλου: Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα

Στο Mικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, από τους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη.   

Ο ειδικός φρουρός που εκτίει ισόβια ποινή για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, για πρώτη φορά μετά από 10 και πλέον χρόνια εμφανίστηκε μετανιωμένός για την πράξη του.

«Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου συντριβή. Να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην μάνα τα αδέρφια για τον εκλιπόντα πατέρα του παιδιού. Θα ήθελα αν μπορούσα να αλλάξω τη ροή των πραγμάτων», δήλωσε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ξεκινώντας την απολογία του.

Ο ειδικός φρουρός συνέχισε λέγοντας: «Ο θάνατος ενός παιδιού είναι φοβερό πράγμα. Θα ήθελα στο μέλλον αν μπορούσα να τα φέρει ο Θεός να μιλήσω με τη μητέρα και να της πω πράγματα που θα βγουν μέσα από την καρδιά μου».

Όλα αυτά έρχονται σε πλήρης αντίθεση με τα όσα είχε πει πριν από περίπου ένα χρόνο, κατά την έναρξη του εφετείου. Τότε ο Επαμεινώνδας. Κορκονέας ισχυρίστηκε αθώος, καταθέτοντας ενώπιον της έδρας ότι «δεν πρόκεται να ζητήσω συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο», προκαλώντας την αντίδραση ακόμη και των τότε συνηγόρων υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας και Βάσως Πανταζή, οι οποίοι παραιτήθηκαν.

Αναφορικά με το δεύτερο ειδικό φρουρό, Βασίλη Σαραλιώτη, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη δέκα ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Ένα χρόνο μετά, αποφυλακίστηκε με τον περιοριστικό όρο της μη απομάκρυνσης του από τον τόπο καταγωγής του, επικαλούμενος την ασθένεια του πατέρα του και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και έκτοτε παραμένει ελεύθερος.

Διαβάστε επίσης: Ποινική Δίωξη κατά Λαυρεντιάδη μετά από μήνυση της Alpha Bank

Σχετικές ειδήσεις