ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Νέα διακοπή στη δίκη Κορκονέα

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Νέα διακοπή στη δίκη Κορκονέα

Στις 25 Απριλίου θα επαναληφθεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Αίτημα αναβολής κατέθεσαν σήμερα Τρίτη (07/03) οι αυτεπάγγελτα ορισθέντες συνήγοροι του Επαμεινώνδα Κορκονέα, οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση μετά την παραίτηση του Αλέξη Κούγια.

Το δικαστήριο αποφάσισε την εκ νέου διακοπή της δίκης η οποία θα επαναληφθεί στις 25 Απριλίου ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης, κ.κ. Ανδρούλας και Καραφέρης, ζήτησαν περισσότερο χρόνο να μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας.

Αξίζει να σημειωθεί, τονίζει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι ο εισαγγελέας Εφετών κ. Β. Χανής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, υπογράμμισε την ανάγκη να επιταχυνθούν χρονικά οι διαδικασίες έτσι ώστε να εξελιχθεί η εκδίκαση της υπόθεσης καθώς διαπίστωσε σημαντικές καθυστερήσεις. Κάλεσε μάλιστα όλες τις πλευρές να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Χθες, ομάδα αντιεξουσιαστών διαδήλωσε έξω από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, αναρτώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του κατηγορουμένου Επαμεινώνδα Κορκονέα. Μάλιστα με την ανακοίνωση της απόφασης για διακοπή της δίκης από το ΜΟΕ και τη στιγμή της αποχώρησης του κατηγορουμένου, οι αντεξιουσιαστές που βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα ξέσπασαν φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.

grigoropolos korkoneas2

Τι δήλωσε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Με δήλωσή του -την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο- ο κατηγορούμενος Επαμεινώνδας Κορκονέας, διαψεύδει τους ισχυρισμούς που κατατέθηκαν από τον πρώην συνήγορό του Αλέξη Κούγια στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΜΟΕ Λαμίας, όταν δήλωσε και την παραίτηση του από την υπεράσπιση του πελάτη του.

Στη γραπτή δήλωσή του που αναγνώστηκε στο ακροατήριο, ο Κορκονέας σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε «το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου εξέφρασα τη βαθύτατη οδύνη και ειλικρινή μου θλίψη για την απώλεια της ζωής του νεαρού μαθητή» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει και υποστηρίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποδείξει ότι «ο θάνατος του νεαρού παιδιού οφείλεται σε τραγική συγκυρία και όχι στην ανθρωποκτόνο βούληση».

Μάλιστα ο ίδιος στη δήλωσή του σημειώνει ότι «με κάθε ευκαιρία δημόσια και ιδιωτικά έχω δηλώσει τη συγγνώμη μου για την πράξη» τονίζοντας ακόμη ότι «αυτή η συγνώμη υπήρξε ειλικρινής πηγαία και αμετάκλητη».

Αναφερόμενος μάλιστα στην δήλωση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο ο πρώην συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, τονίζει πως «είναι απολύτως ανακριβή τα περί δήθεν άρνησής μου να ζητήσω συγγνώμη από ένα δεκαπεντάχρονο αντιεξουσιαστή» όπως σημειώνει για να προσθέσει πως «κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να πράξω αφού αντίκειται στις αρχές και τις αξίες μου με βάση τις οποίες η ανθρώπινη ζωή είναι αγαθό απόλυτο και δεν επιδέχεται καμία απολύτως διάκριση».

Τέλος επανέλαβε και ενώπιον του δικαστηρίου με τη συγκεκριμένη δήλωσή του «τη βαθύτατη οδύνη και συντριβή μου για το θάνατο του αείμνηστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου» δηλώνοντας «τον απόλυτο σεβασμό στη μνήμη του άτυχου νέου και την ειλικρίνεια του συγνώμη προς τους συγγενείς και οικείους του».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων