ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: «Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας (pics+vid)

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: «Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας (pics+vid)

Επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (24/01) έξω από τη Βουλή, στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Φωτορεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Η ένταση ξεκίνησε όταν άγνωστος από το πλήθος πέταξε προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στα σκαλιά στο περιστύλιο της Βουλής μία κροτίδα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συγκεντρωμένου πλήθους.

Λίγο αργότερα, έγινε ρίψη δακρυγόνων στα αριστερά της Βουλής, ενώ έπεσαν και φωτοβολίδες.

Η επέμβαση των αστυνομικών με χημικά είχε ως αποτέλεσμα τα επεισόδια να σταματήσουν προτού πάρουν μεγάλη έκταση, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος εξαιτίας της χρήσης των χημικών αναγκάστηκε να υποχωρήσει προς την οδό Φιλελλήνων και να αδειάσει την πλατεία.

Σε προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, προχώρησε πριν από λίγο η αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τα άτομα που έχουν προσαχθεί είχαν επάνω τους διάφορα αντικείμενα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός έως αυτή την ώρα ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσαχθεί.

Κάλεσμα για νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών

Κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι διοργανωτές του σημερινού συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος αύριο στις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».

Σχετικές ειδήσεις