ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Συμφωνία των Πρεσπών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Ποιοι δρόμοι και σταθμοί του Μετρό είναι κλειστοί - «Φρούριο» η Αθήνα - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και σε άλλες περιοχές της χώρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή εκατοντάδες άτομα που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την πλατεία Συντάγματος:

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση είναι ισχυρή η παρουσία της Χρυσής Αυγής, ενώ οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάνουν συνεχώς έκκληση για ηρεμία και αποφυγή επεισοδίων.

Μέχρι στιγμής, το συλλαλητήριο κατά της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιείται χωρίς επεισόδια, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί από την αστυνομία 84 προσαγωγές ατόμων που βρέθηκαν να κατέχουν αντιασφυξιογόνες μάσκες καθώς επίσης και 7 συλλήψεις για σφυριά και αιχμηρά αντικείμενα.

Άγνωστος πέταξε κάποια στιγμή μία κροτίδα προς τις δυνάμεις ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων, ενώ δεν έλειψαν και οι φωτοβολίδες.

O σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της αστυνομίας είναι κλειστός από τις 16:30 το απόγευμα με τους συρμούς να διέρχονται από το σταθμό χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάση.

Ο κ. Αθανασιάδης Ιωάννης, πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, σε δηλώσεις που έκανε απηύθυνε νέο κάλεσμα για συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, προκειμένου ο λαός να δείξει την αντίθεση του στην κύρωση της συμφωνίας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τις δηλώσεις του:

Συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιπολεμικών συλλογικοτήτων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Διεθνιστικό Όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών», οι διαδηλωτές παρέμειναν έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία πάρα το αρχικό τους κάλεσμα για πορεία προς τη Βουλή.

«Είμαστε εδώ γιατί είμαστε αντίθετοι σε μία νατοϊκή συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών, μία συμφωνία που είναι εθνικά ασύμφορη, διότι εκχωρεί και την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική εθνικότητα στη γειτονική χώρα», επισήμανε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Αυτές οι εξελίξεις εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της χώρας μας και για το μέλλον της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. Ήρθαμε εδώ γιατί διαμαρτυρόμαστε γι αυτή την συμφωνία η οποία εφόσον ψηφιστεί θα παράξει τετελεσμένα άκρως δυσμενή και για τις δύο χώρες».

Αυτήν την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής.

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών στο τελωνείο Ευζώνων

Σε αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς, στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων πρόχωρησαν λίγο μετά τις 15:30 κάτοικοι της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

«Το ρεύμα προς την ΠΓΔΜ, επί του ελληνικού εδάφους, έχει κλείσει εντελώς και δεν περνάει τίποτα» επισήμανε κάτοικος Παιονίας Κιλκίς, προσθέτοντας ότι έκλεισε ακόμη και ο παράδρομος που χρησιμοποιείται για τη διέλευση των φορτηγών προς τη γειτονική χώρα.

Για τα οχήματα που κατευθύνονται προς την Ελλάδα, μέσω του τελωνείου Ευζώνων, είναι διαθέσιμη μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας και επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Έλληνες.

Δείτε φωτογραφίες

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έληξε λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα με την αποχώρηση των διαμαρτυρόμενων ενώ αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη γειτονική χώρα.

Σχετικές ειδήσεις