ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Νέα συγκέντρωση στη Βουλή για τη Μακεδονία

Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Νέα συγκέντρωση στη Βουλή για τη Μακεδονία
Λευτέρης Παρτσάλης / Newsbomb.gr

Συμφωνία των Πρεσπών - Όλες οι ειδήσεις: Κάλεσμα για νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.


Την Παρασκευή από τις 12:00, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων μάθημα για όλον τον κόσμο: Η Μακεδονία είναι Ελλάδα. Θα είμαστε συνεπείς στο νέο ραντεβού που ορίζουν για την κήδευση της Μακεδονίας μας.

Geplaatst door Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας op Donderdag 24 januari 2019

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Πέμπτης (24/1) κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος σήμερα Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».

Δείτε τι δήλωσε ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, κ. Αθανασιάδης Ιωάννης:

Επεισόδια στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (24/1) έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του συλλαλητήριου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αγνώστων πέταξε προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στα σκαλιά της Βουλής μία κροτίδα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του συγκεντρωμένου πλήθους.

Λίγο αργότερα, έπεσαν φωτοβολίδες ενώ έγινε και ρίψη δακρυγόνων στα αριστερά της Βουλής.

Η επέμβαση των αστυνομικών είχε ως αποτέλεσμα τα επεισόδια να σταματήσουν προτού πάρουν μεγάλη έκταση, με το συγκεντρωμένο πλήθος εξαιτίας της χρήσης των χημικών να ναγκάζεται να υποχωρήσει προς την οδό Φιλελλήνων και να αδειάσει την πλατεία.

Προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας

Εκατόν τριάντα τρεις προσαγωγές και 10 συλλήψεις έχουν γίνει συνολικά από τις αστυνομικές δυνάμεις, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα και τα επεισόδια που έγιναν έξω από την Βουλή.

Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και διάφορα «πολεμοφόδια», ενώ τέσσερις από αυτούς συνελήφθησαν για συμμετοχή στα επεισόδια έξω από τη Βουλή.

Περίπου 85 από τους προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια πριν από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι προσαγωγές αυτές, σύμφωνα με το ΑΠΕ, έγιναν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που έκανε η Αστυνομία, κατ' εφαρμογή ειδικού σχεδιασμού, με στόχο να εμποδίσουν τις ομάδες ατόμων που πήγαιναν αποκλειστικά για να προκαλέσουν επεισόδια στη Βουλή.

Σχετικές ειδήσεις