ΕΛΛΑΔΑ

Οι Αλβανοί θέλουν να εξαφανίσουν την εκτέλεση Κατσίφα - Ζητούν άλλους τρεις μήνες για το πόρισμα

Οι Αλβανοί θέλουν να εξαφανίσουν την εκτέλεση Κατσίφα - Ζητούν άλλους τρεις μήνες για το πόρισμα
Τρεις μήνες παράταση ζητούν οι Αλβανόι για την έκδοση του πορίσματος του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Συνεχίζουν την προκλητική τους στάση οι αλβανικές αρχές, καθώς όχι μόνο δεν παραδίδουν το πόρισμα της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά ζητούν επιπλέον τρεις μήνες για να ολοκληρώσουν την έρευνα τους.

Οι Αλβανοί προβάλουν ως επιχείρημα τους για να δικαιολογήσουν τις καθυστερήσεις που έχουν εμφανιστεί, ότι θα πρέπει να γίνουν επιπλέον έρευνες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχουν φτάσει στο σημείο να ζητούν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του νεκρού, σαν να είναι ο νεκρός ομογενής ο κατηγορούμενος. «Κατηγορούμενος μετά θάνατον; Δε γίνεται! Δεν διέπραξε ποινικό αδίκημα», λέει η αδερφή του θύματος, Ερμιόνη Κατσίφα, ενώ ο σύντροφός της τονίζει στον τηλεοπτικό σταθμό Star: «Γιατί δεν έγινε άρση της ΡΕΝΕΑ και του ελικοπτέρου και όλων των άλλων χειριστών;»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Αν και ο εισαγγελέας έχει πάρει την ιατροδικαστική και την βαλλιστική εξέταση, έχει λάβει καταθέσεις από όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ωστόσο δεν έχει παραδοθεί κανένα βίντεο που να δείχνει τι συνέβη την 28η Οκτωβρίου του 2018 στους Βουλιαράτες.

Γιατί οι Αλβανοί ζητούν επιπλέον τρεις μήνες για το πόρισμα

«Να δούμε τι αποτέλεσμα θα βγάλουν αυτοί. Πίεση… μας ασκούν ψυχολογική πίεση» λέει ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Γιάννης Κατσίφας.

Πλέον είναι εμφανές ότι το αλβανικό παρακράτος προσπαθεί να εξαφανίσει την εκτέλεση του Κατσίφα. Δεν είναι τυχαίο ότι έκαναν δέκα ημέρες να παραδώσουν τη σορό και έξι συνολικά μήνες για να εκδώσουν το πόρισμα του θανάτου του. «Με προβληματίζει αλλά δε με εκπλήσσει. Να θυμίσω με πόση μεγάλη καθυστέρηση παραδόθηκε η σορός του», λέει στο «Star» ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμιος Ναυρίδης.

Παράλληλα οι Αλβανοί προσπαθούν να αποδομήσουν την εικόνα του νεκρού παλικαριού με παραποιημένες καταθέσεις. «Προσπαθούν να βγάλουν τον Κατσίφα εξτρεμιστή. Παραποιούν στοιχεία της κατάθεσης. Έλεγε ο άλλος ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ένα παιδί που αγαπούσε την πατρίδα και αυτοί τον κατέγραφαν ως εξτρεμιστή. Θέλουν να βγάλουν τον Κατσίφα τρελό» λέει κάτοικος της Δρόπολης.

Σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο, το πόρισμα θα πρέπει να παραδοθεί στο τέλος του Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Λ. Μεσογείων

Ταξίδι «αυτοκτονίας» στην Πόλη: Ο Σουλτάνος θα κατασπαράξει τον «Νομπελίστα»